Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 3. 2021,
10.06

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,88

11

Natisni članek

testiranje covid-19 okužba epidemija COVID-19 Koronavirus

Torek, 16. 3. 2021, 10.06

3 leta, 1 mesec

V ponedeljek potrdili 918 novih okužb s koronavirusom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,88

11

V ponedeljek so po podatkih Covid-19 Sledilnika ob 4.842 PCR-testih potrdili 918 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih je znašal 19 odstotkov. To je skoraj četrtina več okuženih, kot so jih odkrili pred tednom dni. Umrli so trije covidni bolniki. Opravili so tudi 47.109 hitrih antigenskih testov. Vse pozitivne izvide hitrih testov preverjajo še s PCR-testi.

Po vladnih podatkih se v bolnišnicah zdravi 451 bolnikov, od tega 83 na intenzivni negi. Hospitaliziranih je 12 covidnih bolnikov manj kot dan prej, na intenzivni terapiji pa so štirje manj kot v nedeljo. V ponedeljek je umrl en bolnik manj kot dan prej. Se je pa v primerjavi z nedeljo za 20 povečalo sedemdnevno povprečje novopotrjenih okužb.

Po podatkih Covid-19 Sledilnika je trenutno 10.444 aktivnih primerov okužbe. Sedemdnevno povprečje okužb se je v ponedeljek zvišalo za 3,6 odstotka in znaša 725. V nedeljo je sedemdnevno povprečje znašalo 696, v soboto 697.

V nedeljo 12,6 odstotka pozitivnih testov

V nedeljo, ko je število testiranj praviloma nižje, so ob 1.625 testih potrdili 205 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih je znašal 12,6 odstotka. Umrli so štirje covidni bolniki. V slovenskih bolnišnicah se je zdravilo 463 bolnikov, od tega 87 na intenzivni negi.

Najvišjo sedemdnevno pojavnost okužb so imeli včeraj na Koroškem, Goriškem, v Zasavju in na Gorenjskem.

Bojana Beović
Novice Beovićeva: Skrbno spremljamo neželene dogodke

 

Štirinajstdnevna pojavnost okužb na 100 tisoč prebivalcev v Sloveniji znaša 486. Najvišja je v obalno-kraški in koroški regiji, najnižja pa v posavski.

Cepljenje s cepivom AstraZenece začasno ustavljeno

Minister za zdravje Janez Poklukar je z namenom zagotavljanja kar največje varnosti prebivalcev sinoči odredil začasno zaustavitev cepljenja s cepivom AstraZenece. To pomeni, da bo cepljenje vseh, ki bi morali biti danes cepljeni s cepivom te znamke, prestavljeno na čas po odločitvi Evropske agencije za zdravila (EMA) oziroma bodo cepljeni, ko bodo na vrsti za cepljenje z drugim cepivom.

Janez Poklukar
Novice Slovenija bo začasno ustavila cepljenje z AstraZeneco

Slovenija se s tem pridružuje vse več državam, med njimi Nemčiji, Franciji, Španiji in Italiji, ki so se odločile za začasno prekinitev cepljenja z omenjenim cepivom.

Cepljenje z drugimi cepivi proizvajalcev Pfizer in BioNTech ter Moderna bo še naprej potekalo po programu cepljenja. Kot je še povedal Poklukar, so včeraj prejeli pozitivno mnenje o dodatnem številu odmerkov Pfizerjevega cepiva v prihodnjih dneh.

Cepljenje covid-19
Novice Več evropskih držav začasno ustavilo cepljenje z AstraZeneco

Do konca meseca dodatnih 19 tisoč odmerkov cepiva Pfizerja

V Slovenijo bo v marcu prišlo dodatnih 18.720 odmerkov cepiva proti novemu koronavirusu proizvajalcev Pfizer in BioNTech, so danes za STA pojasnili na NIJZ. Tako bo v tem mesecu v državo prišlo 118.170 odmerkov tega cepiva.

Sprva je bilo predvideno, da bo Pfizer v Slovenijo v marcu dobavil pet pošiljk cepiva proti novemu koronavirusu, vsak ponedeljek po 19.890 odmerkov. Tako bodo v prihodnjih dveh tednih dobavili po 19.250 odmerkov.

Prva pošiljka cepiva Johnson & Johnson bo prišla aprila, ni pa še znano, koliko odmerkov.

Vlada podaljšala ukrepa odloga izvršbe in posebnih pravil davčne izvršbe

Vlada je na današnji dopisni seji do 18. aprila podaljšala dva ukrepa, sprejeta v luči epidemije covida-19, in sicer ukrep odloga izvršbe in ukrep posebnih pravil na področju davčne izvršbe. Oba ukrepa sta podaljšana do konca epidemije, so po seji vlade sporočili z vladnega urada za komuniciranje.

Ne spreglejte