SiolNET. Novice Slovenija
0,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V ljubljanskem botaničnem vrtu zacvetele japonske češnje #video

0,26

termometer

V Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani je v sredo kot prva letos zacvetela vrsta japonskih češenj Prunus campanulata. Iz vrta so sporočili, da je Slovenija v znak prijateljstva od japonskega združenja ljubiteljev cvetočih češenj prejela sedem vrst japonskih češenj.

Predsednik spodnjega doma japonskega parlamenta Soičiro Ito je februarja 1999 predstavniku slovenskega parlamenta, že pokojnemu poslancu Bogomirju Špiletiču, v spodnjem domu japonskega parlamenta podaril sedem vrst japonskih češenj v znak prijateljstva med državama, so sporočili iz botaničnega vrta.

Po navedbah botaničnega vrta je zasaditev japonskih češenj potekala oktobra 2000 ob obisku princese Sajako. Nekaj podarjenih češenj je svoj prostor dobilo v botaničnem vrtu na Ižanski cesti, večji del pa na Večni poti v Biološkem središču pred vhodno stavbo v novi botanični vrt.

Pojasnili so, da skrbijo za rast sedmih vrst in sort japonskih češenj, ki izvirajo iz drevesnice Saitami v bližini Tokia.

pomlad Novice Zima se poslavlja, čez dan bo vse topleje pospravljanje polica Dom 5 idej za spomladansko pospravljanje #video Tratnjek slika 1 Dom Pomahajte tudi vi zimi v slovo ter se veselite pomladi in svežega zraka Sonce. Vreme. Pomlad. Hribi. Novice Po starem julijanskem koledarju bi se pomlad začela že danes pomlad Trendi Top destinacije za spomladanski oddih #video
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin