Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 3. 2019,
21.45

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Kranjska Gora pokal Vitranc turizem turisti

Petek, 8. 3. 2019, 21.45

5 let, 1 mesec

V Kranjski Gori pred začetkom pokala Vitranc zadovoljni z obiskom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Ob prihajajočih tekmah za pokal Vitranc je v teh dneh živahno tudi v Kranjski Gori. Priprave na smučarski spektakel so se že začele, v hotelih pa imajo 97-odstotno zasedenost. Večina obiskovalcev je tujcev, s sezono pa so kranjskogorski turistični delavci kljub bolj ali manj zeleni zimi zadovoljni. Ob tem sicer poudarjajo, da so izboljšave vedno dobrodošle.

V nekoliko oblačni Kranjski Gori je bilo danes vse v znamenju priprav na pokal Vitranc. Ulice danes sicer niso bile tako polne, kot bodo v soboto in nedeljo, a so z obiskom v smučarskem središču kljub temu zadovoljni. "V hotelih imamo kar 97-odstotno zasedenost, nekoliko manjši odstotek zasedenosti je v zasebnih nastanitvah," je povedala Nina Peternel iz Turizma Kranjska Gora.

Gostinci opozarjajo, da vedno obstaja prostor za izboljšave

Tekme v alpskem smučanju so privabile tudi tujce, ki te dni prednjačijo v Kranjski Gori. Poleg smučarskih tekem tujce v Kranjsko Goro privabijo tudi bele strmine in neokrnjena narava. Letošnji obisk je primerljiv z lanskim, pomanjkanje snega pa nekaterih smučarjev niti malo ne moti.

Z obiskom so zadovoljni tudi gostinci, ki sicer priznavajo, da v Kranjski Gori vedno obstaja prostor za izboljšave. "S povezovanjem in skupnim trženjem destinacije bi bilo mogoče tudi v nižji sezoni privabiti več gostov," je prepričan Matic Erbežnik iz Šole smučanja in okrepčevalnice Kekec.

Dobrodelna tekma v spomin na preminulega smučarja Draga Grubelnika

Smučišče Kekec so zvečer napolnila tudi znana imena iz športnega sveta, saj je bila tam tekma v spomin na preminulega slovenskega alpskega smučarja Draga Grubelnika, so poročali na Planetu.

"Tekma deluje po načelu, da se je udeležiš in s štartnino prispevaš v dobrodelni sklad za družino Furjan iz Slovenske Bistrice. Prijavi se lahko kdorkoli," je pred tekmo povedal nekdanji slovenski alpski smučar in organizator dobrodelnega dogodka Rene Mlekuž.

Ne spreglejte