Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 11. 2021,
12.26

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

10

Natisni članek

diskoteka bencinski servis PCT

Ponedeljek, 8. 11. 2021, 12.26

2 leti, 5 mesecev

V Kopru zaprli nočni klub. Inšpektorji v novembru izdali za 62.600 evrov glob.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

10

pct 1 | Foto STA

Foto: STA

Inšpekcija je bila na delu tudi med koncem tedna. V soboto so preverili 16 nočnih klubov, enega so zaprli. Zaprli so tudi eno poslovalnico na območju Maribora. Prvi teden novembra so inšpektorji Fursa izdali 17 plačilnih nalogov v skupni višini 62.600 evrov. Najpogosteje so nepravilnosti ugotovili pri zavezancih iz dejavnosti gostinstva.

V soboto so inšpektorji Tržnega inšpektorata RS izvedli nadzor v 16 nočnih klubih. PCT-pogoj so preverjali v 15 nočnih klubih, en nočni klub v Kopru pa so morali zapreti. Kot je povedala v. d. glavnega tržnega inšpektorja Martina Gašperlin, niso preverjali pogoja PCT, prav tako niso nosili mask. Ob prihodu inšpekcije in policije je bilo v klubu osem ljudi, preostali so se razbežali, je dodala.  

V nedeljo so izvajali nadzor na bencinskih servisih. Preverili so 13 bencinskih servisov na območju Dolenjske in 17 na območju Maribora. V Mariboru so preverjali tudi Kramarski sejem. Nepravilnost so odkrili v eni od mariborskih poslovalnic. Zaradi nespoštovanja pogoja PCT je inšpektor izdal ustno odločbo, poslovalnico so marali zapreti in blago začeti prodajati skozi okno.

V šestih bencinskih servisih na območju Nove Gorice, 11 na območju Celja in šestih trgovskih središčih so prejeli le opozorila, je še povedala Gašperilnova in dodala, da se je "glede na ugotovitve inšpektorjev stanje na bencinskih servisih bistveno izboljšalo, vendar še vedno ni idealno". 

"Poostrene nadzore bomo nadaljevali tudi danes in v prihodnjih dneh," je sklenila inšpektorica. 

Tržni inšpektorat
Novice Nespoštovanje PCT: inšpektorji zaprli še dve trgovini in bencinski servis

Prvi teden novembra za 62.600 evrov glob zaradi nespoštovanja ukrepov

Inšpektorji Fursa so v okviru nalog inšpekcijskega nadzora iz svoje pristojnosti v času od 1. do 7. novembra na terenu opravili 563 nadzorov v zvezi s spoštovanjem odloka o načinu izpolnjevanja pogojev PCT za zajezitev širjenja okužb z novim koronavirusom.

Pri tem so v 145 nadzorih zaznali 153 nepravilnosti, od tega 119 na področju izpolnjevanja pogojev PCT, 32 na področju nošenja mask in dve na področju razkužil.

Najpogosteje so kršitve ugotovili pri zavezancih, ki opravljajo dejavnost gostinstva, namreč 119, so sporočili iz Fursa.

Od omenjenih 153 nepravilnosti so jih poleg tega deset ugotovili pri zavezancih iz ostalih storitvenih dejavnosti, sedem pri zavezancih iz trgovske dejavnosti, pet pri zavezancih iz drugih dejavnosti, po štiri pri bencinskih servisih in pekarnah, tri pri zavezancih iz kozmetične dejavnosti ter eno pri zavezancu, ki opravlja finančno dejavnost.

Za ugotovljene nepravilnosti so izdali 17 plačilnih nalogov v skupni višini globe 62.600 evrov. Izrekli so tudi dva opomina ter izdali 134 opozoril. Slednja so izdali tistim zavezancem, pri katerih so nadzor opravili prvič in je bila nepravilnost odpravljena že med nadzorom.

Inšpektorji Fursa preverjajo spoštovanje odlokov, ki jih vlada sprejema za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom, že ves čas, v drugi polovici oktobra pa so število nadzorov še okrepili. Od 18. do 26. oktobra so tako opravili nadzore na 131 lokacijah pri 1607 subjektih. Tudi takrat je bila velika večina nepravilnosti ugotovljena pri zavezancih, ki opravljajo dejavnost gostinstva.

Ne spreglejte