SiolNET. Novice Slovenija
0,96

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V kobilarni Lipica se pripravljajo na prihod ameriških vojakov #video

0,96

termometer

V prvi in največji kobilarni z lipicanci na svetu se pripravljajo na prihod ameriških vojakov. Tako kot ob lanskem skupnem usposabljanju s Slovensko vojsko se bodo pridružili barvanju belih lipiških ograj.

Kobilarna Lipica Novice Kobilarna Lipica s 35-odstotno rastjo obiska

Lani je Kobilarno Lipica obiskalo več kot 113 tisoč obiskovalcev, največ v zadnjih 20 letih. Razlog je najbrž tudi to, da si lahko ogledajo vse lipiško posestvo in uživajo ob igranju golfa ali v hotelu. Nika Lužar, jahačica v Kobilarni Lipica, je dejala, da gre pri delu s konji za način življenja, ne samo delo.

Novost, ob kateri bodo lahko uživali ameriški vojaki

Danes se bodo Američani lahko zabavali ob pleskanju dela ograj, teh imajo v Lipici kar 12 kilometrov, in čiščenju drevoredov. Tina Čič iz Službe za trženje in prodajo Kobilarne Lipica je pojasnila, da so ameriški vojaki že med drugo svetovno vojno rešili lipicance, ki so bili takrat nastanjeni v mestecu Hostav na Češkem, in tako poskrbeli, da se tradicija nadaljuje vse do danes.

Že v prihodnjem mesecu pričakujejo 30 žrebičkov. Prav lipicanci, ki jih imajo v Lipici okoli 350, so glavna vaba za turiste. Poleg šepetanja in ogleda predstave se lahko odločijo tudi za vožnjo s kočijo.

Čičeva je dejala, da je Kobilarna Lipica s pomočjo ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo v zadnjih letih prenovila vse posestvo in zgodovinsko jedro, obenem pa tudi prireditveno jahalnico in hipodrom, na katerem vsako leto izvedejo celo vrsto prireditev.

Lansko leto so končali s pozitivnim poslovanjem. Jeseni jih čaka prenova hotela Maestoso, ki bo vabil s centrom dobrega počutja, novimi sobami in bazenom. Načrtujejo pa tudi prenovo hotela Klub.

Posel danes Kobilarna Lipica prejela štiri zvezdice in certifikat odličnosti na portalu TripAdvisor

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin