SiolNET. Novice Slovenija
0,44

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V kleti je imel več kot 130 sadik konoplje in sistem za gojenje #foto

0,44

termometer

droga 1
Policisti so konopljo in opremo zasegli, za osumljenca bodo napisali kazensko ovadbo. Foto: PU Koper

Koprski kriminalisti so po hišni preiskavi pri 29-letniku iz koprske občine zasegli več kot 130 sadik konoplje različnih velikosti in še manjšo količino posušene konoplje. V kleti je imel tudi posebej prirejen prostor za gojenje.  

Kriminalisti SKP Policijske uprave Koper so v mesecu aprilu prijeli anonimni prijavi, da 29-letnik iz območja koprske občine v kletnih prostorih stanovanjske hiše prideluje večje število sadik prepovedane droge konoplja.

Kriminalisti so zasegli več kot 130 sadik različnih velikosti. Kriminalisti so zasegli več kot 130 sadik različnih velikosti. Foto: PU Koper

Kriminalisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da obstajajo utemeljeni razlogi za sum, da si je 29-letnik v kleti uredil in posebej priredil prostor za gojenje konoplje, na podlagi česar so pridobili odredbo za hišno preiskavo. Na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika so kriminalisti skupaj s policisti enote vodnikov policijskih psov Policijske uprave Koper 7. junija 2021 opravili hišno preiskavo pri osumljenem in v kletnih prostorih stanovanjske hiše dejansko odkrili posebej prirejen prostor za gojenje konoplje, ki je bil opremljen s posebnimi lučmi, namakalnim sistemom in sistemom za nadzor prezračevanja ter vlaženja prostorov.

V posebej prirejenem prostoru so kriminalisti našli in zasegli skupno 91 sadik konoplje višine od 90 do 120 centimetrov ter 45 sadik konoplje višine od 7 do 12 centimetrov. Osumljenemu so med hišno preiskavo zasegli še manjšo količino posušene konoplje.

29-letnik je konopljo gojil v posebej prirejenem prostoru s posebnimi lučmi, namakalnim sistemom in sistemom za nadzor prezračevanja ter vlaženja prostorov. 29-letnik je konopljo gojil v posebej prirejenem prostoru s posebnimi lučmi, namakalnim sistemom in sistemom za nadzor prezračevanja ter vlaženja prostorov. Foto: PU Koper

Zoper osumljenega bo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po čl. 186/I KZ-1B podana kazenska ovadba na ODT v Kopru, so še sporočili s Policijske uprave Koper. 

droge1 Novice Skrivali za 79 kilogramov različnih drog, policija pridržala 17 ljudi #foto #video Radoje Zvicer Novice Slovenski klan kriminalcev črnogorskega ljudožerca pretihotapil za milijone evrov droge Kriminalist Novice Policija aretirala več deset članov slovenskega dela kriminalne združbe Måneskin Trendi So zmagovalci Evrovizije med šovom res uživali mamila? #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin