Torek,
15. 6. 2021,
9.30

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

2

Natisni članek

namakalni sistem kriminalistična preiskava Koper zaseg droga

Torek, 15. 6. 2021, 9.30

2 leti, 10 mesecev

V kleti je imel več kot 130 sadik konoplje in sistem za gojenje #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

2

droga 1 | Policisti so konopljo in opremo zasegli, za osumljenca bodo napisali kazensko ovadbo.  | Foto PU Koper

Policisti so konopljo in opremo zasegli, za osumljenca bodo napisali kazensko ovadbo.

Foto: PU Koper

Koprski kriminalisti so po hišni preiskavi pri 29-letniku iz koprske občine zasegli več kot 130 sadik konoplje različnih velikosti in še manjšo količino posušene konoplje. V kleti je imel tudi posebej prirejen prostor za gojenje.  

Kriminalisti SKP Policijske uprave Koper so v mesecu aprilu prijeli anonimni prijavi, da 29-letnik iz območja koprske občine v kletnih prostorih stanovanjske hiše prideluje večje število sadik prepovedane droge konoplja.

Kriminalisti so zasegli več kot 130 sadik različnih velikosti.  | Foto: PU Koper Kriminalisti so zasegli več kot 130 sadik različnih velikosti. Foto: PU Koper

Kriminalisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da obstajajo utemeljeni razlogi za sum, da si je 29-letnik v kleti uredil in posebej priredil prostor za gojenje konoplje, na podlagi česar so pridobili odredbo za hišno preiskavo. Na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika so kriminalisti skupaj s policisti enote vodnikov policijskih psov Policijske uprave Koper 7. junija 2021 opravili hišno preiskavo pri osumljenem in v kletnih prostorih stanovanjske hiše dejansko odkrili posebej prirejen prostor za gojenje konoplje, ki je bil opremljen s posebnimi lučmi, namakalnim sistemom in sistemom za nadzor prezračevanja ter vlaženja prostorov.

V posebej prirejenem prostoru so kriminalisti našli in zasegli skupno 91 sadik konoplje višine od 90 do 120 centimetrov ter 45 sadik konoplje višine od 7 do 12 centimetrov. Osumljenemu so med hišno preiskavo zasegli še manjšo količino posušene konoplje.

29-letnik je konopljo gojil v posebej prirejenem prostoru s posebnimi lučmi, namakalnim sistemom in sistemom za nadzor prezračevanja ter vlaženja prostorov.  | Foto: PU Koper 29-letnik je konopljo gojil v posebej prirejenem prostoru s posebnimi lučmi, namakalnim sistemom in sistemom za nadzor prezračevanja ter vlaženja prostorov. Foto: PU Koper

Zoper osumljenega bo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po čl. 186/I KZ-1B podana kazenska ovadba na ODT v Kopru, so še sporočili s Policijske uprave Koper. 

droge1
Novice Skrivali za 79 kilogramov različnih drog, policija pridržala 17 ljudi #foto #video
Radoje Zvicer
Novice Slovenski klan kriminalcev črnogorskega ljudožerca pretihotapil za milijone evrov droge
Kriminalist
Novice Policija aretirala več deset članov slovenskega dela kriminalne združbe
Trendi So zmagovalci Evrovizije med šovom res uživali mamila? #video