Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 2. 2016,
12.58

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Citypark nakupovalno središče LEGO

Torek, 23. 2. 2016, 12.58

8 let, 1 mesec

V Cityparku še do nedelje več kot tona LEGO kock

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Velike, majhne, najrazličnejših barv in celo zlate. V Citypark, največje nakupovalno središče pri nas, je med zimskimi počitnicami prišel veliki LEGO festival, z njim pa več kot tona LEGO kock.

Festival je do danes obiskalo že več kot deset tisoč ljudi, od tega nekaj več kot 6.000 otrok in 4.000 odraslih. Vse do nedelje, 28. Februarja, pa bodo obiskovalci Cityparka lahko še občudovali številne skulpture iz LEGO kock: babuško, ki so jo sestavljali kar 151 ur, 110-kilogramsko medvedko, kamelo in krokodila, na ogled pa bodo tudi skulpture junakov iz filmov Svet igrač in Vojna zvezd. Ravno skulptura kapitana Rexa je najtežja izmed vseh, saj je zgrajena iz kar 140 kilogramov LEGO zidakov.

"Na LEGO festivalu je zbranih največ LEGO kock na enem mestu. K občudovanju resnično izjemnih skulptur ter razigranem druženju in ustvarjanju z najbolj prepoznavno kreativno igračo na svetu vabimo vse, male in velike otroke ter starše, ki želijo sprostiti svojo domišljijo," je povedal direktor Cityparka Toni Pugelj.

LEGO skulpture so postavljene po vsem nakupovalnem središču, vsak dan pa so otrokom na voljo tudi igralnice s kupi LEGO kock, za najmlajše še LEGO DUPLO kocke. V soboto ob 10., 11., 17. in 18. uri ter nedeljo ob 10. in 11. uri bodo še zadnjič potekala različna tekmovanja in igre. Obiskovalci se bodo podali v iskanje zlate LEGO kocke, ki je na ogled samo na posebnih festivalih, po predloženih načrtih bodo sestavljali mini LEGO skulpture, pomerili se bodo lahko tudi v sestavljanju najvišjega stolpa in najdaljšega mostu ter poskusili srečo v LEGO ribarjenju.

Unikatne skulpture so sestavili v LEGO tovarni na Češkem, razstava pa zdaj potuje po različnih evropskih državah. Pri nas so jo postavili na ogled v celjskem Citycentru, mariborskem Europarku, zdaj pa je v Ljubljani – v Cityparku in Intersparu Vič.

Nekaj zanimivosti o LEGO izdelkih

- Prvo LEGO kocko so proizvedli leta 1949. Od takrat so izdelali približno 700 milijard LEGO elementov. – LEGO izdelke prodajajo v več kot 130 državah. – Vsak prebivalec Zemlje ima v povprečju 94 LEGO kock. – Če bi postavili stolp iz 40 milijard LEGO kock, bi ta dosegel Luno. – LEGO klub ima po vsem svetu skoraj pet milijonov članov. – S proizvodnjo več kot 500 milijonov pnevmatik v letu 2013 je bilo podjetje LEGO Group največji proizvajalec pnevmatik na svetu. – Če bi vse LEGO kocke, izdelane leta 2013, postavili v vrsto, bi z njimi obkrožili Zemljo več kot 20-krat.

Foto: Robert Krumpak.

Ne spreglejte