SiolNET. Novice Slovenija
0,92

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Ajdovščini poskus uboja tujega državljana

0,92

termometer

slovenska policija
Foto: Siol.net

V sredo v zgodnjih večernih urah se je v Ajdovščini zgodil poskus uboja. V dogodku je bil z nožem poškodovan 64-letni državljan Francije, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica. Kriminalisti z območja novogoriške policijske uprave so 19-letnega osumljenca kaznivega dejanja naslednjega dne prijeli in mu odvzeli prostost.

Devetnajstletnika so v soboto s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ta je po zaslišanju zanj odredil pripor v solkanskih zaporih. V sklopu kriminalistične preiskave so ugotovili, da je osumljenec poskusa uboja utemeljeno osumljen tudi več tatvin oziroma vlomov v gostinske objekte v Ajdovščini.

koruza Novice Med ličkanjem koruze se je poškodovalo sedem ljudi

64-letnega Francoza brez razloga z nožem porezal po vratu

Poskus uboja se je zgodil pred enim od hotelov v Ajdovščini. Reševalci so poškodovanega Francoza odpeljali v bolnišnico, policisti pa so v okviru preiskave ugotovili, da se je dejanje zgodilo po tem, ko je 64-letnik parkiral vozilo pred vhodom v hotel, nato pa sta skupaj z njegovo partnerico iz prtljažnega prostora avtomobila začela jemati prtljago.

Storilec je bil takrat v neposredni bližini in je nekaj zakričal. Francoski državljan je storilca pogledal, ta pa se mu je nato približal, nanj zakričal oziroma ga nagovoril v angleškem jeziku ter ga brez razloga z nožem porezal po vratu. Oškodovancu se je nato uspelo ubraniti še enega njegovega napada. Vpitje njegove partnerice je slišal eden od gostov hotela in stekel do poškodovanega. Takrat je storilec zbežal s kraja dogodka.

Na območju Slovenije neprijavljen živel štiri mesece

Policisti so storilca prijeli v četrtek pozno popoldne na naslovu njegovega začasnega neprijavljenega bivališča, mu odvzeli prostost in zoper njega odredili policijsko pridržanje. Na podlagi sodne odredbe so policisti v hišni preiskavi na naslovu, kjer je osumljeni zadnje štiri mesece živel neprijavljeno, našli in zasegli predmete, ki so izvirali iz vlomov na območju Ajdovščine, pa tudi nož, s katerim je osumljeni poskusil v sredo pred hotelom izvršiti uboj.

V sklopu preiskave so možje v modrem ugotovili, da je osumljeni do začetka letošnjega septembra petkrat vlomil v gostinske lokalne v Ajdovščini, kradel pa je predvsem gotovino, cigarete in alkoholne pijače v vrednosti več tisoč evrov. S tatvinami je povzročil od pet do deset tisoč evrov škode. Osumljeni je na območju Slovenije neprijavljen živel štiri mesece. Pred tem je živel na Švedskem, kjer je bil obravnavan zaradi kršitev s področja prepovedanih drog in nasilja.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin