SiolNET. Novice Slovenija
0,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Unovčenih za 113 milijonov evrov turističnih bonov

0,26

termometer

Turistična ekološka kmetija Čemas Vinica Zilje Bela Krajina Kolpa | Začetek koriščenja bonov je bil 19. junij, po aktualni zakonodaji pa jih bo mogoče unovčiti do najpozneje 31. decembra. | Foto: Ana Kovač
Začetek koriščenja bonov je bil 19. junij, po aktualni zakonodaji pa jih bo mogoče unovčiti do najpozneje 31. decembra. Foto: Ana Kovač

Do danes je bilo delno ali v celoti unovčenih več kot 820 tisoč turističnih bonov. Skupna vrednost teh je znašala več kot 113 milijonov evrov, kažejo sveži podatki Fursa, ki jih je posredovalo ministrstvo za gospodarstvo. Spomnilo je, da je nedavna raziskava pokazala, da namerava bon do konca leta unovčiti več kot 90 odstotkov državljanov.

Kot so sporočili z gospodarskega ministrstva, je Valiconova raziskava, izvedena med 18. in 21. septembrom, pokazala, da je 36 odstotkov prebivalcev bon že uporabilo, polovica pa jih to še namerava storiti.

Podatek o deležu prebivalcev, ki so že uporabili turistični bon, sovpada s podatkom, ki ga je Furs objavil sredi septembra. Le sedem odstotkov sodelujočih v raziskavi je navedlo, da bona ne nameravajo uporabiti, so po pisanju STA poudarili na ministrstvu.

Hrastnik Posel danes V tem delu Slovenije je bilo unovčenih najmanj bonov #video

45 odstotkov vprašanih zadovoljnih z uvedbo turističnih bonov

S storitvijo, ki so jo prejeli pri koriščenju bonov, je bilo 57 odstotkov vprašanih zelo zadovoljnih. Povprečna ocena zadovoljstva s storitvijo pri uporabi bonov je – na lestvici od ena do pet – 4,4.

45 odstotkov vprašanih meni, da je bila uvedba turističnih bonov zadetek v polno. Da je bila ta poteza povsem zgrešena, pa na drugi strani meni 12 odstotkov vprašanih.

Piran Novice Doslej unovčili za 50 milijonov evrov turističnih bonov

Unovčiti jih bo mogoče do 31. decembra

Država je na podlagi tretjega svežnja protikoronskih ukrepov mladoletnim razdelila bone v vrednosti 50 evrov, odraslim pa v vrednosti 200 evrov. Unovčiti jih je mogoče za plačilo prenočitve oziroma prenočitve z zajtrkom v hotelih, počitniških domovih, kampih, na turističnih kmetijah in v podobnih nastanitvenih obratih.

Začetek koriščenja bonov je bil 19. junija, po aktualni zakonodaji pa jih bo mogoče unovčiti do najpozneje 31. decembra.

Boni so sicer izdani v elektronski obliki, evidentirani so kot dobroimetje v informacijskem sistemu Fursa eDavki. Unovčiti jih je mogoče v več delih in so prenosljivi med ožjimi družinskimi člani, porabo pa lahko vsak sam spremlja v mobilni aplikaciji eDavki, poroča STA.

Portorož Posel danes Na račune turističnih ponudnikov se bo danes steklo 19,5 milijona evrov Mesto Ljubljana. Novice Težki časi za ljubljanske hotele: turistov je precej manj #video Poraba bonov Novice Slovenci porabili že več kot pol milijona bonov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin