SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Univerza ne bo preganjala Mramorja in ostalih, ki so si izplačevali dodatke

0

termometer

Univerza v Ljubljani ne bo ukrepala zoper dekane devetih fakultet, ki so odobrili nezakonita izplačila dodatka za stalno pripravljenost nekaterim zaposlenim.

Kot je pojasnil rektor univerze Ivan Svetlik, izplačilo dodatka obravnavajo kot napake in ne kot namerne kršitve, do napak pa je po njihovem prišlo zaradi pomanjkanja ustrezne ureditve na ravni univerze. Napake nameravajo na univerzi v prihodnje odpravili s sprejetjem skupnega pravilnika.

Kot pravijo, bodo morali posamezniki, ki so dodatke prejemali neupravičeno, denar vrniti skladno z zakonom, pri tistih, ki so dodatke prejemali upravičeno, pa bodo na univerzi skušali narediti vse, da ne bi bili prizadeti, ne glede na mnenje inšpektorja.

Največ je dobil Mramor Inšpektorat za javni sektor je namreč v inšpekcijskem nadzoru ugotovil, da je devet od 11 fakultet, na katerih je bil izvedel nadzor, svojim uslužbencem nezakonito izplačevalo dodatek za stalno pripravljenost. Na ta način so fakultete v letih od 2012 do 2014 izplačale 770 tisoč evrov bruto dodatka, največ med njimi ekonomska fakulteta, ki jo je takrat vodil zdajšnji finančni minister Dušan Mramor.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin