Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 9. 2024,
12.16

Osveženo pred

1 ura, 48 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,16
civilisti Volodimir Zelenski Rusija Ukrajina

Natisni članek

Torek, 3. 9. 2024, 12.16

1 ura, 48 minut

Ukrajina to noč znova tarča silovitih ruskih napadov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,16
Ukrajina | V ruskih napadih na ukrajinsko ozemlje so od ponedeljka zvečer ubili in ranili več civilistov. | Foto Reuters

V ruskih napadih na ukrajinsko ozemlje so od ponedeljka zvečer ubili in ranili več civilistov.

Foto: Reuters

Ukrajina je bila preteklo noč znova tarča ruskih zračnih in topniških napadov, ki so terjali žrtve med civilisti, so danes sporočile ukrajinske oblasti. V mestu Zaporožje na jugovzhodu države so ubili dva civilista, tudi otroka.

Mesto Zaporožje so v ponedeljek zvečer, po obisku predsednika Volodimirja Zelenskega, zadeli izstrelki, ki so ubili dve osebi. Ena od žrtev je bil osemletni deček, je na Telegramu sporočil regionalni guverner Ivan Fedorov. Poškodovana je bila tudi stavba.

Zelenski se je v mestu blizu fronte srečal z nizozemskim premierjem Dickom Schoofom, ki je v ponedeljek nenapovedano obiskal Ukrajino.

V mestu Dnipro so v raketnem obstreljevanju ubili človeka, še šest ljudi so po navedbah lokalnih oblasti ranili. Na območju so zadeli tudi transformatorsko postajo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tarča ruskih napadov so bili tudi številni kraji v severovzhodni regiji Sumi. Ranjeni so bili trije ljudje. Skozi Sumi ob meji z Rusijo poteka oskrba ukrajinskih enot, ki sodelujejo v čezmejni ofenzivi v ruski regiji Kursk.

Ukrajinske zračne sile so sporočile, da so ponoči sestrelile 27 od 35 ruskih bojnih brezpilotnih letalnikov iranske izdelave, še poroča dpa.

Ukrajinski F-16
Novice Še nerazvozlana uganka: zakaj je strmoglavil ukrajinski F-16?
Vladimir Putin
Novice Ukrajinska vojska sestrelila več kot 20 ruskih raket #foto #video
kit Hvaldimir
Novice Pred obalo Norveške poginil domnevni ruski "kit vohun" #video
Ne spreglejte