SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

UKC Ljubljana z novim razpisom išče generalnega direktorja

0

termometer

Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana bo danes v časopisih objavil razpis, s katerim bodo iskali novega generalnega direktorja.

Kandidati bodo imeli po objavi razpisa na voljo 15 dni časa za prijavo. Nato bo svet UKC imenoval tričlansko komisijo, ki bo preverila, ali kandidati izpolnjujejo zahtevane pogoje. O izbiri kandidata pa bo nato odločal svet zavoda, nato pa mora k imenovanju dati soglasje še vlada.

Prav na tej točki se je v preteklih letih večkrat zalomilo. Tako skozi vladno sito nista šla Andrej Baričič, ki ga je svet UKC imenoval jeseni, še pred tem pa Simon Vrhunec. Vmes je svet UKC objavil še en razpis, v okviru katerega pa niso imenovali nobenega kandidata.

Danes UKC kot vršilka dolžnosti generalnega direktorja vodi Brigita Čokl, za katero pa se ne ve, ali se bo prijavila na razpis. V izjavi za medije 8. decembra lani, ko je bila imenovana za v. d. generalnega direktorja, je menila, da se na prihodnjem razpisu ne bo potegovala za to mesto. Je pa takrat dejala, da ne namerava voditi UKC kot v. d. več kot tri mesece.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin