Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 9. 2020,
12.09

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91

2

Natisni članek

Hitrost policija

Sreda, 23. 9. 2020, 12.09

3 leta, 7 mesecev

Ujeli voznika s pretežko nogo, ki sta divjala po avtocesti #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91

2

Mariborski policisti so včeraj ujeli dva prehitra voznika, ki sta najvišjo dovoljeno hitrost na avtocesti prekoračila za več kot 80 kilometrov na uro.

Policija. Prehitra vožnja. | Foto: Policija Foto: Policija

Policisti Postaje prometne policije Maribor so včeraj opravljali nadzor cestnega prometa na avtocestnem omrežju na območju Policijske uprave Maribor (PU Maribor) s civilnim policijskim vozilom z vgrajenim videonadzornim sistemom Provida 2000. Med nadzorom so ugotovili dva voznika s pretežko nogo, ki sta huje kršila cestnoprometne predpise, so sporočili s PU Maribor.

Po avtocesti vozil več kot 210 kilometrov na uro

Najprej so v dopoldanskem času ujeli 55-letnega voznika iz okolice Ptuja. Ta je na avtocesti A4 Slivnica-Gruškovje zunaj naselja Slivnica, kjer je hitrost omejena na 130 kilometrov na uro, na razdalji 1.417 metrov vozil s povprečno hitrostjo 213 kilometrov na uro, kar je kar 83 kilometrov na uro več od največje dovoljene hitrosti vožnje na avtocesti. Ta voznik je pri vožnji kršil tudi pravila vključevanja na avtocesto. Predpisana sankcija za ugotovljena prekrška je 1.400 evrov in devet kazenskih točk.

Vozil po prehitevalnem pasu, čeprav ni nikogar prehiteval

V popoldanskem času pa so policisti podobno kršitev ugotovili tudi na avtocesti A5 na relaciji Lenart-Cerkvenjak, kjer je hitrost  omejena na 110 kilometrov na uro. Ugotovili so, da je 55-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Maribora zunaj naselja Cerkvenjak na razdalji 1.031 metrov vozil s povprečno hitrostjo 195 kilometrov na uro, kar je 85 kilometrov na uro več od največje dovoljene hitrosti vožnje na tem odseku avtoceste. Voznik je z vozilom vozil po prehitevalnem prometnem pasu, čeprav po desnem, voznem prometnem pasu ni vozilo nobeno vozilo in torej voznik nobenega vozila ni prehiteval. Predpisana sankcija za ugotovljena prekrška je 1.350 evrov in devet kazenskih točk.

Policija. Prehitra vožnja. | Foto: Policija Foto: Policija

Policista sta obema voznikoma na kraju ustavitve izdala plačilni nalog.

Za skoraj četrtino smrti je kriva neprilagojena hitrost

Policisti  ob tem znova  opozarjajo, da je na naših cestah vse preveč prehitrih voznikov in da je skoraj vsaka četrta smrtna žrtev na cestah na območju Policijske uprave Maribor posledica neprilagojene hitrosti. Hitrost je ključen dejavnik prometnih nesreč z najhujšimi posledicami, zato bodo policisti prav vsak dan z vsemi razpoložljivimi tehničnimi sredstvi izvajali nadzor na vseh cestnih prometnih povezavah, zlasti pa tam, kjer je dinamika prometa vozil največja, in tam, kjer se je zgodilo največ prometnih nesreč z najhujšimi posledicami, so ob tem še zapisali policisti. 

Ne spreglejte