SiolNET. Novice Slovenija
7,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tudi v Slovenskih Konjicah nasprotovanje taboru Štajerske varde

7,15

termometer

Štajerska varda |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Župan občine Slovenske Konjice Darko Ratajc je s podžupanom ter občinskimi svetniki izrazil nasprotovanje morebitni organizaciji tabora Štajerske varde v njihovi občini. V izjavi so zapisali, da uniformirani pripadniki te in ostalih paravojaških skupin v občini niso zaželeni. Podobno so že pred tem sporočili v Ormožu in Slovenski Bistrici.

Župana in svetnike so zaskrbele informacije, da naj bi varda na območju občine Slovenske Konjice pripravljala tabor. "Že dosedanja pojavljanja varde na območju občine Slovenske Konjice so pri mnogih občankah in občanih vzbujala nelagodje in strah. Vojska in policija sta tisti, ki skrbita za varnost države in državljanov. Tako naj tudi ostane," so zapisali, piše STA.

V občini Slovenske Konjice odločno nasprotujejo in obsojajo širjenje strahu in nestrpnosti, zato paravojaške formacije niso dobrodošle, so dodali.

Tudi v Ormožu izrekli negostoljubnost pripadnikom varde

Podobno je pred mesecem dni sklenila ormoška občina, saj so svetniki brez glasu proti podprli sklep, da izrečejo negostoljubnost pripadnikom varde. Ob tem je ormoški občinski svet, podobno kot že pred tem že v Slovenski Bistrici, pristojne organe pozval k odzivu na čedalje pogostejše provokacije vardistov, piše STA.

Predstavniki varde, ki delujejo pod vodstvom Andreja Šiška, so se na odločitev ormoških svetnikov odzvali s trditvijo, da se je politična opcija, ki vodi občino, zapletla v protizakonito in protiustavno delovanje, še piše STA.

Štajerska varda Novice Varda na postaji: Hojs od policije zahteval poročilo #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin