Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 5. 2020,
21.35

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41

28

Natisni članek

Koronavirus Štajerska varda Janez Janša Janez Janša Borut Pahor

Nedelja, 24. 5. 2020, 21.35

3 leta, 11 mesecev

Pahor o Štajerski vardi: Ni potrebe, da bi ljudje hodili v maskirnih oblekah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41

28

Predsednik republike Borut Pahor je sprejel kolednike Misijonskega središča Slovenije. | Predsednik republike Borut Pahor meni, da Štajerska varda izkorišča pomanjkljivo urejene predpise. | Foto Ana Kovač

Predsednik republike Borut Pahor meni, da Štajerska varda izkorišča pomanjkljivo urejene predpise.

Foto: Ana Kovač

Predsednik republike Borut Pahor je v pogovoru za POP TV spregovoril o nekaterih aktualnih temah in v odzivu na aktivnosti Štajerske varde ocenil, da predpisi niso dovolj dobro urejeni in da Štajerska varda to izkorišča. Predsednik države meni, da ni nobene potrebe, da bi po Sloveniji ljudje hodili v maskirnih oblekah in da je treba to urediti v zakonu.

Predsednik republike Borut Pahor je spomnil, da je že ob prvih posnetkih pripadnikov Štajerske varde z vadbišča v javnosti to obsodil. Po njegovem prepričanju je Slovenija varna država, za red in mir pa skrbijo poklicani organi, zato potrebe po vaških stražah ali vardah ni. "Če je toliko nejasnosti v zakonu, da je zdaj nekaterim dovoljeno tako paradirati v maskirnih oblekah, potem mislim, da je dozorel čas, da se to uredi v zakonu," je dejal predsednik države.

Janez Janša. Marjan Šarec.
Novice Podpora vladi pada, SDS še vedno pred LMŠ

Vodilne v koaliciji in opoziciji pozval, naj se vzdržijo sovražnih izjav

V zvezi z aktualno politično situacijo je Pahor politike po poročanju STA spet pozval k sodelovanju. Vedno globlje razhajanje med vlado in opozicijo bi lahko imelo po njegovih opozorilih globlje posledice, lahko pa bi tudi odrinilo strokovno javnost, ki ne bo več pripravljena pomagati s svetovanjem.

"S predsednikom vlade Janezom Janšo poskušava sodelovati, kolikor je to potrebno in mogoče," je poudaril predsednik države Borut Pahor. | Foto: STA , "S predsednikom vlade Janezom Janšo poskušava sodelovati, kolikor je to potrebno in mogoče," je poudaril predsednik države Borut Pahor. Foto: STA ,

Vnovič je poudaril, da se je pomembno osredotočiti na recesijo in odriniti druge politične cilje. Vodilne koalicijske in opozicijske politike je pozval, "da se vzdržijo slehernih izjav ali ravnanj, ki bi jih kdo razumel za sovražne, za nestrpne". "Ne govorim o tem, da se je treba vzdržati kritike, nasprotno, tudi protesti so lahko, vendar mora zlasti politika vedeti, kaj je naša glavna naloga," je dejal Pahor. Po njegovem mnenju je treba iti tudi skozi čas krize tako, da bomo spoštovali in negovali demokratične standarde, vključujoč svobodo govora, svobodo medijev in strpnost v razpravah.

Matej Tonin
Novice Tonin bo podporo za spremembe iskal pri opoziciji

Pahor: Z Janšo poskušava sodelovati, kolikor je to potrebno in mogoče

Če je predsednik vlade voditelj, mora po Pahorjevem mnenju kakšno stvar "vzeti nase, tudi če meni, da je kritika na njegov račun ali na račun politike morda krivična". Glede aktualnega predsednika vlade Janeza Janše pa je dodal: "Midva se pogovarjava, poskušava sodelovati, kolikor je to potrebno in mogoče. Vem, da mu ni lahko, vem tudi, da ni lahko ljudem v opoziciji, vendar smo zdaj obsojeni drug na drugega." Pahor upa, da ne bomo priča vnovičnemu padcu vlade ali predčasnim volitvam. "Pripravljen sem narediti vse, kar je v moji moči, da bo Slovenija iz krize izšla boljša," je še dodal.

Ne spreglejte