Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 6. 2017,
6.57

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

vreme nevihta neurje Slovenija poletje poletna vročina kbm

Četrtek, 29. 6. 2017, 6.57

6 let, 7 mesecev

V ankaranskem kampu so morali nekaj gostov preseliti v hotel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Naliv | Foto STA

Foto: STA

Nevihtno vreme z močnimi sunki vetra in nalivi je tudi ponoči povzročalo težave v večjem delu države. Voda je zalivala objekte, veter pa odkrival strehe, podiral drevesa in lomil veje. Zaradi posledic neurij so se ponekod pojavljale težave v prometu. Po vremenski napovedi se bo slabo vreme z občasnimi plohami in nevihtami nadaljevalo tudi danes.

O odkritih strehah, podrtih drevesih in polomljenih vejah poročajo iz občin Idrija, Maribor, Krško, Novo mesto, Brežice, Črnomelj, Dobrepolje in Loška dolina. Močni sunki vetra so po podatkih uprave za zaščito in reševanje povzročali težave tudi v občinah Cerknica, Divača in Hrpelje-Kozina ter v ljubljanski občini.


Morda vas zanima še:

Hrvaško Istro zajela nevihta desetletja


Veliko težav je veter ponoči povzročal na območju Obale. Kot so pojasnili v regijskem centru za obveščanje, so gasilci opravili več kot 100 intervencij. Največ dela so imeli s podrtimi drevesi. Vetrolom je težave povzročal tudi v kampih. Padla drevesa so poškodovala avtomobile. V ankaranskem kampu Adria so morali nekaj gostov preseliti v hotel.

Na Gorenjskem so težave povzročali predvsem močni nalivi. Obilno deževje je ponoči zalivalo objekte tudi v občinah Črnomelj, Medvode, Nova Gorica, Železniki in Sežana.

Gorenjski gasilci so zaradi poplavljanja meteorne vode od sredinega večera posredovali več kot 20-krat. Največ dela so imeli s črpanjem vode iz kleti in čiščenjem odtokov, nekatere objekte so zaščitili s protipoplavnimi vrečami. Na območju Kranja je meteorna voda zvečer zalivala kleti tudi v treh večstanovanjskih objektih.

Povečana nevarnost zemeljskih plazov

Geološki zavod Slovenije zaradi obilnih padavin opozarja tudi na povečano verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov na območju zahodne in severozahodne Slovenije. Do pojavljanja zemeljskih plazov lahko pride tudi v ostalih predelih Slovenije.

Prebivalce pozivajo, naj bodo - predvsem tam, kjer so se v preteklosti že pojavljali zemeljski plazovi - pozorni na dogajanja v tleh nad in pod objekti, zgrajenimi na pobočjih ali tik ob njih. Še posebej naj bodo pozorni na sveže razpoke v opornih zidovih, posedanje in zdrse zemljine ter na znake zamakanja vode na zemljišču.

Tudi danes še plohe in nevihte

Po napovedi agencije za okolje bo danes spremenljivo oblačno, občasno bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Več sonca bo na vzhodu države. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 27 stopinj Celzija. V petek bodo predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije občasno še krajevne padavine.

 

Ne spreglejte