SiolNET. Novice Slovenija
2,01

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Trump zagrozil s streljanjem na migrante, če bodo ameriške vojake obmetavali s kamni

2,01

termometer

Donald Trump
Foto: Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump je v četrtek opozoril, da bi lahko ameriški vojaki, nameščeni na meji z Mehiko, streljali na migrante iz Srednje Amerike, če jih bodo ti med poskusom nezakonitega prečkanja meje obmetavali s kamni.

Trump je novinarjem v Beli hiši dejal, da je skupina več tisoč migrantov, ki je na poti skozi Mehiko proti ameriški meji, mehiške policiste "zlobno in nasilno" obmetavala s kamenjem.

"Tega ne bomo prenašali. Če hočejo metati kamne v našo vojsko, bo naša vojska odgovorila," je zagrozil. "Rekel sem jim (vojakom, op. p.), naj razmislijo o puški. Ko mečejo kamne, tako kot so jih v mehiško vojsko in policijo, naj razmislijo o puški," je dodal.

Trump zaostril retoriko

Tiskovni predstavnik Pentagona Jamie Davis je na prošnjo za komentar Trumpovih izjav dejal, da vojska ne bo razpravljala o hipotetičnih situacijah, pri čemer pa je poudaril, da "naše sile sestavljajo izurjeni profesionalci, ki imajo vedno neodtujljivo pravico do samoobrambe".

Trump je pred vmesnimi kongresnimi volitvami zaostril retoriko in obtožuje demokrate, da želijo odpreti meje kriminalcem, posiljevalcem in teroristom.

Komentarji

9

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • kernest / 02.11.2018. ob 08:48 +6 - 3

  Nekoč bo vrag moral odnesti šalo ...... Tudi kamen je orožje ! Kdor ga prvi prime si je kriv sam

  +6 - 3
 • Renzvalk / 02.11.2018. ob 22:32 +1 0

  Ameri znajo streljat le civiliste!!!!!naj se ta nato vojska z 50000 vojaki spravi na nekaj milijonsko Rusko armado!a mogoce Rusija izziva?????????kdo je po drugi sv.vojni pobil največ nedolžnih ljudi?Ameri!!!Irak,Libija,Vietnam,Afganistan..

  +1 0
 • Oregon / 02.11.2018. ob 12:45 +1 - 1

  ne vem al bi me naši policaji sam gledali, če bi jim v patrulje ob cesti začel kamenje metat. Mislim da ne...

  +1 - 1
delitve: 66
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin