SiolNET. Novice Slovenija
1,69

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tragična nesreča pod Prisojnikom: znana je identiteta planinca

1,69

termometer

Prisojnik |  | Foto: STA
Foto: STA

Potem ko sta pohodnika preteklo soboto med vračanjem z vrha 2.547 metrov visokega Prisojnika na južni strani gore naletela na moškega, ki ni kazal znakov življenja, so v nadaljnjem identifikacijskem postopku ugotovili, da je šlo za 36-letnega moškega z območja Severne Primorske. 

Po prejetju obvestila so na kraju posredovali novogoriški policisti gorske policijske enote in člani Gorske reševalne službe Bovec, ki so s pomočjo policijskega helikopterja ter dežurne ekipe na krovu zračnega plovila truplo pokojnega pohodnika prepeljali v Trento, tam pa ga je prevzela komunalna služba.

Umrl je po 500 metrih drsenja po zaledenelem pobočju

Po ogledu kraja najdbe trupla so ugotovili, da je ponesrečenemu najverjetneje zdrsnilo z grebenske poti na Prisojnik. Pri tem je približno 500 metrov drsel po strmem, zasneženem in poledenelem pobočju in se nato ustavil nekaj metrov nad planinsko potjo, ki vodi v smeri prelaza Vršič. Tam je zaradi hudih poškodb umrl. 

Policija je o najdbi trupla moškega obvestila preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Da bi ugotovili natančen vzrok smrti in identiteto pokojnika, je preiskovalna sodnica odredila obdukcijo. 

Prisojnik Novice Tragedija v slovenskih gorah: pred smrtjo 500 metrov drsel po ledenem pobočju

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin