SiolNET. Novice Slovenija
3,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tošić iz hišnega pripora v pripor na Povšetovo

3,60

termometer

Dragan Tošić prišel na sojenje v zadevi Balkanski bojevnik
Foto: Ana Kovač

Dragan Tošić, eden od glavnih obtožencev v zadevi Balkanski bojevnik, bo moral po odločitvi sodišča v pripor na Povšetovo, nam je potrdil njegov odvetnik Janez Koščak. Pred tem mu je sodnica dosodila hišni pripor, vendar sta obe strani na odločitev napovedali pritožbo. Sodišče je ugodilo pritožbi tožilstva.

Dragana Tošića je sodišče zaradi preprodaje mamil v zadevi Balkanski bojevnik obsodilo na kar 16 let in pol zapora. Od torka je bil v hišnem priporu za zidovi svojega doma na ljubljanskem Bizoviku.

Tudi za soobtoženega Petra Khermayerja je namesto hišnega pripora sodišče odredilo pripor. Za obtožena Mirzeta in Miralema Lucevića pa je sodišče ocenilo, da je hišni pripor zanju še vedno primeren in ni razlogov za pripor, poroča Večer.

Petnajst obtoženih v zadevi Balkanski bojevnik (na prvem sojenju so bili oproščeni) je sodišče na ponovljenem sojenju spoznalo za krive, skupno pa so dobili skoraj 85 let zapora. V zaporno kazen se jima bosta šteli tudi dve leti in pol, kolikor so obtoženi preživeli v priporu od maja 2010 do novembra 2012.

"Odločitve sodišča so v fazi vročanja strankam, zato vam vsebine še ne moremo sporočiti," so sporočili s sodišča.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin