SiolNET. Planet TV Planet 18
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Planet 18

Po 13 letih je konec #video

0,04

termometer

Končala se je 13-letna sodna saga v zadevi Balkanski bojevnik, potem ko so po priznanju krivde prvoobtoženega Dragana Tošića z izjemo enega krivdo priznali tudi drugi obdolženci. 

Planet 18 Planet TV Odšli smo na Kosovo, kjer so razmere še vedno napete #video

Primer, ki je trajal od leta 2010 in vključeval tri sojenja, bi sicer zastaral novembra letos. Tožilstvo je dvanajstim obtoženim očitalo, da naj bi pod vodstvom Tošića v letih 2008 in 2009 na veliko trgovali s kokainom in organizirali prevoze te droge iz Južne Amerike v Evropo. In zaključek – zaporne kazni, ki pa so jih obsojeni že prestali.

Planet 18 | Foto: V drugi polovici leta 2008 so v Italiji pri tihotapljenju južnoameriškega kokaina prijeli Slovenca. Po svojih poteh so nato organi odkrivanja storilcev kaznivih dejanj izvedeli, da se pripravlja večji prevoz kokaina, pri katerem bodo sodelovali slovenski državljani kot del velezdružbe, ki z južnoameriškim kokainom oskrbuje evropsko tržišče.

Skozi leta je v sojenju prišlo do več preobratov, do prvega že leta 2012, ko je bila po spektakularni aretaciji dve leti pred tem večina obtoženih oproščenih. Obsojeni so bili šest let pozneje v ponovljenem sojenju. Novembra 2021 pa je bila sodba razveljavljena, saj naj bi bili dokazi pridobljeni nezakonito. Krivdo so priznali vsi razen enega, ki so uradno dodeljene kazni že odslužili. Poleg tega pa obtoženci tudi v času, ko so bili na prostosti, niso izvajali kakršnihkoli kaznivih dejanj. S sodbo je zadovoljno tudi tožilstvo. Z obsodbo se je zaključilo največje sojenje preprodajalcem drog v Sloveniji do zdaj, ko se že začenja novo v povezavi s Kavaškim klanom.

Danes v informativni oddaji Planet 18 ne zamudite: razburjeni pacient je v Splošni bolnišnici Celje napadel in poškodoval dva zaposlena. Kako dogodek komentira vodstvo? Na ustanovni seji se je strateški svet za zdravstvo seznanil z analizo stanja v zdravstvu. Kdaj bodo začeli pripravljati zdravstveno reformo? Več ob 18. uri na Planetu.
Planet 18 Planet TV Bodo lekarne začele zapirati svoja vrata? #video Planet 18 Planet TV Na Ptuju bodo prepevali tako ob Siddharti kot ob Ceci #video Planet 18 Planet TV "Prihajamo z Belega." Od kod? #video
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si     

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin