SiolNET. Novice Slovenija
1,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To sta člana programskega sveta RTV, ki ju je imenoval Pahor

1,07

termometer

Borut Pahor
Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) sestavlja 29 članov, od katerih predsednik republike na predlog registriranih verskih skupnosti imenuje dva člana. Foto: STA

Predsednik republike Borut Pahor je v programski svet RTV Slovenija v novem štiriletnem mandatu imenoval Gezo Fila, ki ga je predlagala Evangeličanska cerkev augsburške veroizpovedi v Sloveniji, na predlog Slovenske škofovske konference pa Janeza Juhanta, ki je član sveta že v aktualnem mandatu, je predsednik republike objavil v Uradnem listu.

Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) sestavlja 29 članov, od katerih predsednik republike na predlog registriranih verskih skupnosti imenuje dva člana. DZ imenuje 21 članov, od tega 16 na predlog gledalcev in poslušalcev programov RTVS, pet članov pa na predlog političnih strank. Tri člane izvolijo izmed sebe zaposleni v RTVS, po enega člana pa imenujejo madžarska in italijanska narodna skupnost ter Slovenska akademija znanosti in umetnosti.

Zdajšnjemu programskemu svetu se bo štiriletni mandat iztekel 27. januarja. DZ je decembra lani že imenoval 13 članov programskega sveta v novem mandatu.

RTV Slovenija Novice Takšne so plače zaposlenih na nacionalki Janša Fajon Novice Anketa TVS: večina dol, izjema SDS Janše in SD Fajonove

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin