Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Ponedeljek,
29. 8. 2016,
11.58

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,48

5

Natisni članek

Miro Cerar Zoran Janković LPP Ljubljana

Ponedeljek, 29. 8. 2016, 11.58

6 let, 7 mesecev

To je dokaz, da Slovenija leta 2016 še vedno ni zakorakala v digitalno dobo (foto)

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,48

5

Foto: Bojan Puhek

Mladina, ki se šola v "najlepšem mestu na svetu", mora leta 2016, ko lahko v številnih mestih po svetu podobne birokratske postopke izvedejo iz naslanjača, še vedno v dolgi vrsti čakati na izdajo šolske vozovnice za Ljubljanski potniški promet.

Postopek za ureditev vozovnice, opisan na spletni strani Ljubljanskega potniškega prometa, je naslednji:

- Elektronski obrazec natisnete, potem ga potrdite pri svoji izobraževalni ustanovi, nato pa originalno žigosan obrazec prinesete na LPP. S seboj morate imeti tudi osebni dokument s fotografijo in šifro, ki se bo pri vnosu skenirala. 

ali

- Elektronski obrazec natisnete, mu priložite originalno potrdilo o vpisu in oboje prinesete na LPP. S seboj morate imeti tudi osebni dokument s fotografijo in šifro, ki se bo pri vnosu skenirala. 

"Zaradi prehoda na integrirani javni potniški promet (Ijpp) letos potrjevanje statusa na urbanomatih (torej elektronsko, digitalizirano) ni mogoče (to, kar je bila lanskoletna praksa, ki je omogočila delovanje brez vrst), saj je status dijaka ali študenta potrebno dodatno elektronsko potrditi v bazi ministrstva in naložiti aplikacijo Ijpp na Urbano. Naslednje leto imamo v načrtu predlog, da bi se rešitev našla v spletnem podaljševanju statusa, kar pa je potrebno še uskladiti z nosilci Ijpp, Ministrstvom za infrastrukturo in Konzorcijem podjetij SŽ-Potniški promet, Prometni inštitut Ljubljana, Ljubljanski potniški promet in Marprom (Konzorcij Ijpp)," so nam sporočili iz LPP.

Lekarna Ljubljana LPP podarila pet defibrilatorjev

Mimogrede, Lekarna Ljubljana je Ljubljanskemu potniškemu prometu junija podarila pet defibrilatorjev. Upamo, da kljub dolgim čakalnim vrstam ne bo razlogov za njihovo uporabo.

Bodo Cerarjevi Jankoviću razložili, kako se to dela v razvitem svetu?

Še dobro, da bo vladna ekipa jeseni že drugič v manj kot letu dni obiskala Silicijevo dolino. Mogoče njihov obisk v ZDA tokrat le ne bo zaman in bodo lahko ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću, za katerega je znano, da ne uporablja računalnika, razložili, kako stvari delujejo v razvitem svetu.

"Z iniciativo Slovenija – zelena referenčna država v digitalni Evropi namerava slovenska vlada nagraditi svojo zgodovinsko izkušnjo in visoko razvitost v industriji informacijsko-komunikacijskih tehnologij ter pri tem izkoristiti svojo srednjeevropsko geostrateško lokacijo, ustrezno velikost, visoko izobraženo in kreativno prebivalstvo ter varno in zanesljivo okolje s ciljem vzpostavitve konkurenčnega okolja, ki zagotavlja kakovostnejše življenje prebivalcev in prebivalk Slovenije," je decembra v ZDA dejal Cerar.

Vlada je marca letos sprejela strategijo Digitalna Slovenija 2020. V strategiji sta zapisana razvoj informacijske družbe in načrt razvoja širokopasovnih omrežij naslednje generacije do leta 2020. 

 

 

Ne spreglejte