SiolNET. Novice Slovenija
1,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To bodo novi direktorji Dravskih elektrarn in Teš

1,38

termometer

Dravske elektrarne Maribor
Poslovodstvo Dema bosta po novem vodila dva direktorja. Foto: DEM

Družbi Dravske elektrarne Maribor (Dem) in Termoelektrarna Šoštanj (Teš) bosta dobili novo vodstvo. V Dem 1. decembra na mesto generalnega direktorja prihaja Aleksander Brunčko, temu se bo 1. januarja 2022 kot direktor pridružil Damjan Seme, v Teš pa bo z novim letom generalni direktor Matjaž Vodušek, na mestu direktorja ostaja Mitja Tašler. 

Z imenovanji je danes soglašal nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne (HSE), pod okrilje katerega spadata Dem in Teš. Nadzorniki so tudi soglašali s ponovnim imenovanjem Ervina Renka za direktorja družbe HSE EDT in ponovnim imenovanjem Zlatka Sahadžića za direktorja družbe HSE BH Energetsko preduzeće, so sporočili iz HSE.

Na čelu Dema dva direktorja 

Poslovodstvo Dema, ki ga zdaj vodi Andrej Tumpej, bo po novem dvočlansko, s čimer se zagotavlja boljše načrtovanje in vodenje številnih projektov na področju proizvodnje električne energije iz obnovljivih virov. Tumpej sicer ostaja zaposlen v Demu.

Aleksander Brunčko, ki bo od 1. decembra generalni direktor Dema s polnim, štiriletnim mandatom, je magister poslovnih ved z več kot 20 leti vodstvenih izkušenj, v skupini HSE pa je zaposlen od leta 2007 na različnih vodstvenih in vodilnih delovnih mestih. Od konca leta 2020 je bil svetovalec oziroma pomočnik direktorja Dema, v podjetju HSE Invest pa je v tem času opravljal funkcijo prokurista.

Brunčku se bo s 1. januarjem 2022 pridružil Damjan Seme kot direktor Dema s štiriletnim mandatom. Seme ima več kot 16 let delovnih izkušenj, od tega prva štiri leta v skupini HSE, zadnjih 12 let pa zaseda vodilna in vodstvena mesta v podjetju C&G, ki deluje na področju projektov v elektroenergetiki. Seme je tudi član nadzornega sveta HSE, iz katerega bo po prevzemu nove funkcije izstopil.

Vodstvo Teš bo prevzel Matjaž Vodušek 

Teš zdaj kot generalni direktor vodi Viktor Vračar, s 1. januarjem 2022 pa bo družba prešla pod vodstvo Matjaža Voduška. Vodušek, ki je dobil polni, štiriletni mandat na mestu generalnega direktorja, je diplomirani inženir elektrotehnike in magister znanosti, smer ekonomija in poslovne vede. Ima skoraj 30 let delovnih izkušenj, od tega več kot polovico na vodstvenih in vodilnih delovnih mestih. Zadnjih 13 let deluje na področju energetike, 12 let je bil direktor družbe SODO. V Teš kot direktor ostaja Mitja Tašler.

Termoelektrarna Šoštanj Velenje Teš6 teš rdeča luč premogovnik Foto: Ana Kovač

Posel danes V Teš še četrt milijarde evrov Termoelektrarna Šoštanj Teš Posel danes Termoelektrarna Šoštanj ima novega šefa. Prišel je iz Alstoma. Dravske elektrarne Maribor Posel danes Sprememba odločitve: Dravske elektrarne izgubile nepremičnine na Hrvaškem

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin