Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 6. 2011,
16.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

terme tobogan

Ponedeljek, 13. 6. 2011, 16.47

8 let

Terme Ptuj v novo sezono z novim toboganom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Termah Ptuj bodo v poletje stopili z novo vodno atrakcijo. Tobogan Tajfun, največji tobogan v Sloveniji, bodo odprli ob zaključku šolskega leta 24. junija.

Tudi zaradi te novosti letos načrtujejo za štiri odstotke več dnevnih kopalcev kot lani, ko je ptujski termalni park obiskalo 245.000 ljudi.

Zunanji bazeni Term Ptuj, ki sodijo pod okrilje družbe Sava Hotels & Resorts, so odprti že skoraj dva meseca, s tem da se glavna kopalna sezona ponavadi začne ob zaključku šolskega leta. Največji sistem vodnih drč v Sloveniji, ki so ga postavili pred sedmimi leti, letos nadgrajujejo s Tajfunom, ki ni adrenalinski tobogan, temveč je namenjen družinam in skupinam do pet ljudi, ki se lahko skupaj v obroču spustijo v bazen.

Investicija kljub težkemu letu

Investicija je stala 400.000 evrov. "Zelo smo veseli, da so lastniki prisluhnili našim potrebam in potrdili investicijo kljub zelo težkemu letu," je na današnji novinarski konferenci pojasnil Klasinc.

cms_b>Do sedaj že skorajda 34.000 nočitev V prvih petih mesecih letošnjega leta je celoten kompleks Term Ptuj obiskalo skoraj 12.500 gostov, kar je za tri odstotke več kot v enakem obdobju lani. Ustvarili so skoraj 33.700 nočitev, kar je za nekaj manj kot tri odstotke več kot v enakem obdobju lani.

Primus ima odlične rezultate

Samo v Grand Hotelu Primus, ki so ga slovenski gosti lani izbrali za najbolj priljubljen hotel s štirimi zvezdicami, so letos do konca maja ustvarili 15.700 nočitev, kar je sedem odstotkov več v primerjavi z enakim obdobjem lani. Prevladujejo slovenski gosti, od tujih gostov pa so največ nočitev ustvarili Italijani, Avstrijci, Hrvati in Nemci.

Športniki so vedno pogostejši gosti Največjo rast beležijo na italijanskem tržišču, od koder izvira 56 odstotkov več nočitev, ter trgih Velike Britanije, Hrvaške, Češke, Poljske in Belorusije, medtem ko so majhen padec nočitev zabeležili na domačem in avstrijskem tržišču. Direktorica hotela Milena Mojzeš razlog za upad slednjih pripisuje predvsem recesiji, največje upe pa polaga v športnike, ki so v tem hotelu vedno pogostejši gosti.

Številne priireditve

Poleg krepitve ponudbe vodnih atrakcij se Terme Ptuj z močno konkurenco na področju termalnih kopališč spopadajo še z organizacijo različnih dogodkov, ki jim je skupen slog starih Rimljanov. Ta je za Terme Ptuj že blagovna znamka.

Med takšnimi dogodki je novost mednarodni festival zgodovinskega in etnografskega filma Primus med 16. in 18. junijem, sicer pa bodo tudi letos organizirali že tradicionalne Rimske igre, Bazene energije, mednarodni balonarski praznik, prvenstvo v BASE skokih ter državno prvenstvo v toboganskem spustu.

Ne spreglejte