Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 7. 2019,
8.50

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,86

59

Natisni članek

Tanja Fajon Matjaž Han Evropski parlament zaposlitev

Sreda, 10. 7. 2019, 8.50

4 leta, 9 mesecev

Fajonova nekoč proti zaposlitvam otrok politikov, zdaj pri njej dela Hanova hči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,86

59

Argument, Tanja Fajon, Franc Bogovič, Ivo Hvalica, Sebastjan Jeretič | Tanja Fajon priznava, da je pred leti dvomila o zaposlitvah otrok politikov. Danes ima o tem nekoliko drugačno stališče. | Foto Ana Kovač

Tanja Fajon priznava, da je pred leti dvomila o zaposlitvah otrok politikov. Danes ima o tem nekoliko drugačno stališče.

Foto: Ana Kovač

Evropska poslanka Tanja Fajon bo kot svojo asistentko v Bruslju zaposlila hčerko vodje poslancev SD Matjaža Hana. Špela Han je v bruseljsko pisarno Fajonove februarja letos prišla kot pripravnica. Odločitev Fajonove o zaposlitvi hčerke strankarskega kolega ne bi bila tako presenetljiva, če ne bi omenjena evropska poslanka v prejšnjem mandatu Evropskega parlamenta kritizirala zaposlitev sina Janeza Janše kot akreditiranega pomočnika vseh treh tedanjih poslancev iz vrst SDS.

Po poročanju Dela je evropska poslanka Tanja Fajon na začetku leta 2015 ostro kritizirala zaposlitev Žana Janše, sina prvaka SDS Janeza Janše, kot akreditiranega pomočnika evropskih poslancev Milana Zvera (EPP/SDS), Romane Tomc (EPP/SDS) in Patricije Šulin (EPP/SDS).

volitve
Novice Še ena grenka zmaga SDS. Zvezda Tanja Fajon in začetek konca SMC. #analiza

Fajonova nasprotovala zaposlitvi otrok politikov

Kot je takrat poudarila Fajonova, je Evropski parlament pri zaposlovanju v preteklosti izgubil že precej ugleda. "Denar, ki ga nameniš nekemu asistentu, je denar davkoplačevalcev. In če zaposliš nekoga, ki je član tvoje družine, se mi zdi, da bi bilo povsem neprimerno, ali pa nekoga, ki je prišel v kabinet po prijateljskih vezeh, ki nimajo nič skupnega s stroko," je takrat dejala Fajonova.

Ekipi evropske poslanke Tanje Fajon se je pridružila hčerka vodje poslancev SD Matjaža Hana. | Foto: Matej Leskovšek Ekipi evropske poslanke Tanje Fajon se je pridružila hčerka vodje poslancev SD Matjaža Hana. Foto: Matej Leskovšek

Jernej Pikalo
Novice Skozi šivankino uho: Pikalov predlog financiranja zasebnih šol uspel #video

Del njene bruseljske ekipe tudi hčerka strankarskega kolega Matjaža Hana

Štiri leta pozneje, ko se je njeni ekipi pridružila tudi Špela Han, hči vodje poslanske skupine SD Matjaža Hana, je Fajonova svoja stališča očitno precej omilila. "Res je, da sem imela pred leti dvome o zaposlitvi otrok politikov in jih imam še danes, ko gre za zaposlitve na neustreznih delovnih mestih. Izkušnje pa so me naučile, da morajo biti otrokom politikov odprta vsa vrata, če imajo ustrezno znanje in izkušnje," je za Delo poudarila evropska poslanka.

Špela Han je na spletni strani Evropskega parlamenta navedena kot akreditirana pomočnica Tanje Fajon. | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Špela Han je na spletni strani Evropskega parlamenta navedena kot akreditirana pomočnica Tanje Fajon. Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Viktor Orban
Novice Kaj so mediji SDS naredili z novimi sto tisočaki iz Madžarske

"Nikakor pa ne podpiram nepotizma oziroma zaposlitev družinskih članov"

Dodala je, da se ji zdi bistveno, da v Evropskem parlamentu ohranijo visoka profesionalna in moralna merila: "Nikakor pa ne podpiram nepotizma oziroma zaposlitev družinskih članov v svojih pisarnah. To je tudi zapisano pravilo v Evropskem parlamentu in ga strogo upoštevamo."

Kot so poudarili v pisarni Fajonove, Špela Han zelo dobro pozna evropske politike, v novem mandatu pa bo med drugim skrbela za administrativne zadeve bruseljske pisarne in pomagala pri delu v odboru za zunanje zadeve. Pisarni Fajonove se je Hanova kot pripravnica pridružila februarja letos, v Bruslju pa je od lanskega septembra.

Ne spreglejte