SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Odziv predsednice Socialnih Demokratov

Tanja Fajon potrdila: nimamo 46 glasov

10

termometer

Argument, Tanja Fajon, Franc Bogovič, Ivo Hvalica, Sebastjan Jeretič |  | Foto: Ana Kovač
Foto: Ana Kovač

“Čas za spremembe še ni dozorel,” je v sporočilu za javnost zapisala Tanja Fajon. Obenem je potrdila, da opozicija trenutno še vedno nima 46 glasov

“V nedeljo zvečer sem ocenila, da je čas za premislek opozicije o novi konstruktivni nezaupnici. Ne zato, da pridemo do nove vlade, ampak zato, da pridemo čimprej do predčasnih volitev. Žal pa se je do konca tedna pokazalo, da opozicija kljub velikim političnim pretresom še vedno nima 46 glasov. In da jih v tej sestavi parlamenta tudi ne bo imela, ker so v njem prevladale osebne koristi nad splošnim dobrim. Poslanci Desus bodo očitno še naprej podpirali vlado in s tem prevzeli v celoti tudi odgovornost za njeno dosedanje in prihodnje ravnanje. Čas za spremembe še torej ni dozorel. Ampak pride. Če ne prej, na volitvah,” je v sporočilu za javnost zapisala predsednica Socialnih Demokratov.

“Kot ponavljam že dolgo: v družbi moramo vzpostaviti novo zaupanje in to lahko naredijo le ljudje na volitvah. Brez tega zaupanja ne bomo mogli premagati ne epidemije in ne sprostiti izjemnega razvojnega potenciala, ki ga ima Slovenija. Nedelja je jasno pokazala, da ljudje sprejemajo dobre odločitve, ko dobijo za to priložnost.

 Poletje je tu. Čas je tudi za razmislek in oddih. Za vsemi nami je naporno leto. Zato vam želim, da vroče dni preživite čimbolj mirno, prijetno, predvsem pa zdravo,” je še zapisala.

Celotno sporočilo za javnost Tanje Fajon si lahko preberete na naslednji povezavi (PDF)

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin