SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Takšne plače so za konec leta dobili državni funkcionarji

10

termometer

vlada, koronavirus
Foto: Twitter

Ministri in državni funkcionarji so na svoje račune dobili plače za december. Najbolje plačani minister ostaja Vasko Simoniti, minister za kulturo, ki je prejel nekaj več kot 5.881 evrov bruto plače. Med prejemniki nadomestil še naprej ostajata zadnja dva predsednika stranke DeSUS Karl Erjavec in Aleksandra Pivec.

Najvišjo plačo za december je pričakovano dobil premier Janez Janša, ki je, podobno kot prejšnji mesec, dobil 6.081,27 evra bruto plačila. V njegovem kabinetu so še štirje presegli mejo pet tisoč evrov bruto, največ med njimi Vinko Gorenak, in sicer 5.259,44 evra bruto. Skupno je vladni kabinet prejel nekaj več kot 41 tisoč evrov bruto za delo v decembru.

Karl Erjavec se je svojim poslancem opravičil Novice "Mandatarja" Erjavca plačuje vlada Janeza Janše

Med ministri na vrhu Simoniti, na dnu Vrtovec

Med ministri na vrhu ostaja kulturni minister Vasko Simoniti. Ta je v preteklem mesecu prejel 5.881,77 evra bruto, mejo pet tisoč evrov pa so presegli tudi vsi preostali ministri z eno izjemo.

Najnižjo plačo med ministri prejema Jernej Vrtovec, ki vodi infrastrukturni resor in je za december prejel 5.348,67 evra bruto.

Simonitiju sledita Zdravko Počivalšek in Lilijana Kozlovič s 5.864,57 evra bruto.

Gantar plačan za 18 dni

Pod mejo je ostal donedavni minister za zdravje Tomaž Gantar, ki je 18. decembra zapustil ministrsko mesto. Za prvih 18 dni dela v decembru so mu naračunali 2.496,37 evra bruto plače.

Aleksandra Pivec Novice Odziv KPK na Pivčevo: Šlo je za kršitev integritete

Nadomestilo dobivata le še zadnja dva predsednika stranke DeSUS

Še vedno sta na seznamu plačnikov funkcionarjev tudi dva nekdanja ministra, oba člana oziroma nekdanja člana stranke DeSUS. To sta povratnik na čelo DeSUS Karl Erjavec, minister iz časa vlade Marjana Šarca, in pa donedavna predsednica stranke upokojencev in kmetijska ministrica Aleksandra Pivec.

Oba sta izkoristila pravico do nadomestila. Erjavec je prejel 4.274,11 evra bruto oziroma 2.543,64 evra neto, Pivčeva pa 4.457,78 evra bruto.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 28
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin