Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 10. 2022,
9.22

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,91

3

Natisni članek

položnica mraz ogrevanje Trbovlje

Sobota, 22. 10. 2022, 9.22

1 leto, 5 mesecev

Ta slovenska občina bo ljudem plačala polovico položnice za ogrevanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,91

3

Mraz | Prvo vlogo bodo lahko občani oddali že novembra, in sicer za položnico, prejeto oktobra. Vlogo, ki je dostopna na spletni strani Občine Trbovlje, lahko občani pošljejo po pošti ali jo osebno oddajo na trboveljski Rdeči križ v času uradnih ur. | Foto Shutterstock

Prvo vlogo bodo lahko občani oddali že novembra, in sicer za položnico, prejeto oktobra. Vlogo, ki je dostopna na spletni strani Občine Trbovlje, lahko občani pošljejo po pošti ali jo osebno oddajo na trboveljski Rdeči križ v času uradnih ur.

Foto: Shutterstock

Trboveljska občina bo občanom v ogrevalni sezoni 2022/2023 pomagala pri plačilu položnic za daljinsko ogrevanje, je sklenil občinski svet. Pravilnik o pomoči, ki so ga potrdili svetniki, je za najšibkejša gospodinjstva veljal že prejšnjo ogrevalno sezono, a pod drugačnimi pogoji. Letošnji ponuja ugodnejša merila za pridobitev pomoči.

Tudi letos bo Občina Trbovlje na podlagi sprejetega pravilnika svojim občanom ponudila pomoč pri plačilu stroškov daljinskega ogrevanja. Družine in samske osebe bodo lahko zaprosile in ob izpolnjevanju pogojev prejele do tri mesece pomoči, pri čemer bo mesečni znesek pomoči priznan do polovice stroška ogrevanja na položnici oz. do največ sto evrov.

Zvišali so tudi merila, na podlagi katerih so družine in samske osebe upravičeni do pomoči, so zapisali na spletni strani trboveljske občine.

O upravičenosti do pomoči bo odločala komisija, sestavljena iz predstavnikov Občine Trbovlje, pristojnega centra za socialno delo in Rdečega križa. Prvo vlogo bodo lahko občani oddali že novembra, in sicer za položnico, prejeto oktobra. Vlogo, ki je dostopna na spletni strani Občine Trbovlje, lahko občani pošljejo po pošti ali jo osebno oddajo na trboveljski Rdeči križ v času uradnih ur.

ogrevanje-na-plin-zemeljski-plin
Novice Zakaj so stroški za plin zamejeni navzdol?
dom ogrevanje
Novice Katero ogrevanje je trenutno najcenejše?
Atlas
Trendi Pri dolgoročnem reševanju ogrevanja in hlajenja ni prostora za kompromise
Ne spreglejte