SiolNET. Novice Slovenija
1,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Svet UKC Ljubljana podprl Golobiča in Buturović Ponikvarjevo za nadaljnje vodenje bolnišnice

1,02

termometer

UKC Ljubljana
Foto: STA

Svet ljubljanskega kliničnega centra je za novega generalnega direktorja bolnišnice potrdil dozdajšnjega v. d. direktorja Jožeta Golobiča, za strokovno direktorico pa Jadranko Buturović Ponikvar, ki torej ostaja na tej funkciji.

Razpisa za generalnega in strokovnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana sta bila objavljena 30. avgusta, rok za prijavo se je iztekel 14. septembra. Na razpis za generalnega direktorja so prispele tri prijave - poleg Golobiča sta se prijavila še nekdanja predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Gordana Živčec Kalan in Marko Nikolić, ki je v preteklosti deloval v farmacevtski industriji, je neuradno izvedela STA.

Golobič je vodenje največje slovenske bolnišnice kot vršilec dolžnosti direktorja prevzel po odhodu predhodnika Janeza Poklukarja na mesto ministra za zdravje. Še prejšnji svet zavoda ga je na mesto vršilca dolžnosti direktorja imenoval februarja, in sicer do imenovanja novega oziroma za največ eno leto. Mandat za generalnega direktorja UKC Ljubljana traja štiri leta, po preteku mandatne dobe pa je lahko posameznik znova imenovan na isto mesto.

Dosedanja strokovna direktorica UKC Ljubljana Jadranka Buturović Ponikvar pa je to funkcijo prevzela januarja 2018, tako se ji štiriletni mandat izteče v začetku leta 2022. Na razpis za strokovnega direktorja se je prijavila le ona in kot edina kandidatka dobila podporo sveta zavoda za nov mandat.

UKC Ljubljana je največja zdravstvena ustanova v Sloveniji. V letu 2020 je bilo v njej povprečno zaposlenih 8.498 oseb, ki so bolnikom zagotavljale bolnišnično oskrbo na skupno 2.113 bolniških posteljah, je zapisano na spletni strani UKC Ljubljana.

Univerzitetni klinični center Ljubljana Novice Kdo bo novi direktor UKC Ljubljana? Poklukar: Aktualni je upravičil zaupanje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin