Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 9. 2024,
10.19

Osveženo pred

2 uri, 28 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,42
prijava ravnateljica napad Brezovica

Natisni članek

Torek, 3. 9. 2024, 10.19

2 uri, 28 minut

Svet šole Brezovica: Ravnateljico v primeru obveščanja o napadu podpiramo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,42
OŠ Brezovica | Svet šole je obravnaval očitke ravnateljici, da je v primeru domnevnega napada na učenko, ki se v resnici ni zgodil, širila nepreverjene informacije, s čimer naj bi spodbujala nestrpnost in sovraštvo. | Foto posnetek zaslona/Google Street View

Svet šole je obravnaval očitke ravnateljici, da je v primeru domnevnega napada na učenko, ki se v resnici ni zgodil, širila nepreverjene informacije, s čimer naj bi spodbujala nestrpnost in sovraštvo.

Foto: posnetek zaslona/Google Street View

V začetku junija je v javnosti odjeknila obtožba učenke Osnovne šole Brezovica, da jo je na mestnem avtobusu napadel 24-letni Maročan. Policija je zelo hitro po dogodku sporočila, da se dogodek sploh ni zgodil, ravnateljica šole pa je o tem obvestila starše učencev. Pred kratkim so na seji sveta zavoda obravnavali tudi poziv direktorja inštituta Državljan D Domna Saviča, da je ravnateljica ravnala neustrezno in naj jo razrešijo. Svet zavoda je bil enoten, da je ravnateljica ravnala v skladu s protokolom, ki je v takšnih primerih dogovorjen s policijo, in o razrešitvi ravnateljice, katere delo je podprl, ni glasoval, poročajo Slovenske novice in Dnevnik.

Zaradi govoric, ki so se po domnevnem incidentu bliskovito razširile, so na šoli pripravili obvestilo za starše in učitelje s točnimi informacijami ter napotki, kako se v takšnih primerih odzvati, so zatrdili. 

Ravnateljici Meti Trček je Domen Savič očital, da si je v sporočilu staršem izmislila zgodbo o migrantu. Ta se je branila, da so obvestilo za starše oblikovali na podlagi dekličine pripovedi, besedilo pa je sama spremenila tako, da je storilca opisala kot neznanega moškega. 

Spomnimo, mama domnevno napadene učenke je šolsko psihologinjo obvestila, da je neki zelo pijan fant poškodoval njeno hčer. Dogodek je prijavila tudi policiji in hčer odpeljala na urgenco.

Sestra domnevno napadene, ki je bila na istem avtobusu, zgodbe ni potrdila, saj je stala na drugem delu avtobusa. So pa varnostne kamere z avtobusa pokazale, da se dogodek ni zgodil tako, kot so ga prijavili. 

Ravnateljici Meti Trček je Domen Savič očital, da si je v sporočilu staršem izmislila zgodbo o migrantu. Ta se je branila, da so obvestilo za starše na šoli oblikovali na podlagi dekličine pripovedi, besedilo pa je sama spremenila tako, da je storilca opisala kot neznanega moškega.  | Foto: posnetek zaslona/predstavitveni film OŠ Brezovica Ravnateljici Meti Trček je Domen Savič očital, da si je v sporočilu staršem izmislila zgodbo o migrantu. Ta se je branila, da so obvestilo za starše na šoli oblikovali na podlagi dekličine pripovedi, besedilo pa je sama spremenila tako, da je storilca opisala kot neznanega moškega.  Foto: posnetek zaslona/predstavitveni film OŠ Brezovica Ravnateljica Trček je na seji sveta povedala, da je zelo prizadeta zaradi Savičevega blatenja. Ta ji je očital, da si je zgodbo izmislila ter s tem sprožila gonjo in policijsko akcijo, kar se je izkazalo za laž, kot je komentiral Kristijan Musek Lešnik, predsednik sveta šole. Ravnateljico in druge zaposlene na šoli tudi podpirajo, če bi se odločili za tožbo zoper prijavitelja zaradi blatenja.

Savič je v pozivu k razrešitvi ravnateljice namreč zapisal, da je bilo njeno sporočilo ključno za ustvarjanje širše družbene panike in medijske histerije. Ravnateljici očita domnevno kršitev kazenskega zakonika in krnitev splošnega ugleda javne ustanove, poleg tega tudi zlorabo položaja, nevestno delo v službi, lažno ovadbo ter javno spodbujanje sovraštva in nestrpnosti.

LPP Mercedes električni avtobus
Novice Policija: Prijava napada na ljubljanskem mestnem avtobusu je bila lažna
LPP
Novice 24-letni migrant na avtobusu LPP napadel najstnici. Eno je tudi poškodoval.
Ne spreglejte