Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 6. 2024,
14.25

Osveženo pred

2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,51

Natisni članek

najstnice avtobus migranti LPP

Sreda, 5. 6. 2024, 14.25

2 tedna

24-letni migrant na avtobusu LPP napadel najstnici. Eno je tudi poškodoval.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,51

"Po trenutnih ugotovitvah je znano, da je 24-letni moški na avtobusu ogovarjal potnike in z neznanim predmetom lažje poškodoval otroka, ki je bil na avtobusu," je danes v izjavi za medije dejal Irfan Beganović iz sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana. "Je državljan tretjih držav," je na vprašanje, ali je bil napadalec res migrant, odgovoril Beganović. Poudaril je tudi, da napadalec trenutno ni v priporu, temveč v centru za oskrbovanje tujcev. "Smo mu pa omejili gibanje," je še dejal Beganović.

"Policijska uprava Ljubljana je bila obveščena o dogodku na avtobusu na območju Ljubljane. Po trenutnih ugotovitvah je znano, da je 24-letni moški na avtobusu ogovarjal potnike in z neznanim predmetom lažje poškodoval otroka, ki je bil na avtobusu," je danes v izjavi za medije dejal kriminalist Irfan Beganović in s tem potrdil pisanje ravnateljice Osnovne šole Brezovica pri Ljubljani Mete Trček.

"Policisti so takoj po dogodku začeli izvajati aktivnosti in ugotovili identiteto osumljenca ter zoper njega izvedli vse zakonsko predvidene aktivnosti. Zbiranje obvestil in preverjanje okoliščin zaradi suma storitve kaznivega dejanja zoper življenje in telo še vedno intenzivno potekata. O ugotovitvah bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo," je še dejal Beganović.

O dogodku javno najprej ravnateljica 

O dogodku je sicer prva javno spregovorila ravnateljica Osnovne šole Brezovica pri Ljubljani Meta Trček, ki je staršem učencev poslala dopis. V tem zapisala, da je po poročanju nekaterih staršev na avtobusu LPP učenki napadel moški. 

"Potem ko smo dobili obvestilo ravnateljice, smo pogledali posnetke z avtobusa. Napad se na avtobusu ni zgodil, posnetki ne kažejo ničesar posebnega. Kar lahko razberemo, je, da so iz avtobusa na postajališču izstopili dve dekleti, dva fanta in gospod," je za Siol.net pojasnil direktor LPP Peter Horvat. Sicer meni, da je bilo obnašanje gospoda malo nenavadno: "V ustih je imel neprižgano cigareto, ampak dejanj, kot naj bi jih opisovala dekleta, ni videti. Kaj se je zgodilo kasneje, ne vem," je dejal Horvat.

policija radar
Novice Ker je na cesti storila že tri hujše prekrške, so ji četrtič zasegli avto
Slovenska policija
Novice Eksplozija na območju Šiške: policisti preiskujejo dogodek
deklica Danka Ilić
Novice Eden od osumljencev za uboj Danke zanikal krivdo
Ne spreglejte