Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 5. 2024,
6.40

Osveženo pred

4 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

nadzorni svet Zvezdan Martič Svet RTV RTV Slovenija

Torek, 28. 5. 2024, 6.40

4 tedne, 1 dan

Alenka Vodončnik umaknila prijavo za članico uprave RTV Slovenija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
RTV Slovenija | Izvršni odbor aktiva novinarjev Radia Slovenija je v izjavi opozoril, da Martićev predlog ni korak k izboljšanju, ampak vračanje v razmere, ki so se jim novinarji RTVS brezkompromisno uprli. | Foto STA

Izvršni odbor aktiva novinarjev Radia Slovenija je v izjavi opozoril, da Martićev predlog ni korak k izboljšanju, ampak vračanje v razmere, ki so se jim novinarji RTVS brezkompromisno uprli.

Foto: STA

Svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) bi moral danes obravnavati predlog predsednika uprave RTVS Zvezdana Martića, da članica uprave po odstopu Simona Karduma postane nekdanja članica nadzornega sveta RTVS Alenka Vodončnik. O tem naj bi odločali popoldne na izredni seji, vendar je Vodončnikova prijavo umaknila, zato jo je Martić umaknil. 

Položaj je bil nezaseden vse od odstopa Simona Karduma decembra lani. Po odstopu Karduma je Zvezdan Martić najprej na njegovo mesto predlagal vodjo kadrovske službe RTV-ja Tino Gruden Marucelj, a je svet RTV-ja februarja ni potrdil.

Svetniki so tedaj poudarili, da ima RTV Slovenija na kadrovskem področju veliko težav in da težko podprejo nekoga, ki je doslej vodil kadrovsko službo, ter da bi morali četrtega člana ali članico uprave iskati zunaj zavoda in tako pridobiti dodatno širino, poroča MMC RTVS.

Razpis za člana oziroma članico uprave je bil tako ponovljen. Martić je izbral Alenko Vodončnik, sicer direktorico celjskega podjetja Ave Razvoj in direktorico Zavoda za raziskave, izobraževanje in trajnostni razvoj Celje, ki je bila tudi nekdanja članica nadzornega sveta RTV Slovenija. Na to mesto jo je na predlog stranke SNS imenoval DZ v času vlade Janeza Janše.

Aktiv novinarjev ni bil navdušen

Ob prijavi na mesto članice uprave je Vodenčnikova med kratkoročnimi cilji in ukrepi naštela reševanje kadrovske podhranjenosti, nadomestitev iztrošene tehnične opreme in infrastrukture, lastno produkcijo RTVS, vzpostavljanje pozitivnega delovnega okolja in motiviranosti zaposlenih, vzpostavitev kazalnikov uspešnosti in standardov kakovosti ter optimizacijo poslovnih in delovnih procesov.

Izvršni odbor aktiva novinarjev Radia Slovenija pa je v izjavi opozoril, da Martićev predlog ni korak k izboljšanju, ampak vračanje v razmere, ki so se jim novinarji RTVS brezkompromisno uprli.

RTV Slovenija
Novice Stavkajoči sindikati in uprava RTVS podpisali stavkovni sporazum
Evrovizija Švica
Novice Televizija Slovenija od EBU zahteva pojasnila glede Evrovizije
Jelena Aščić, RTV, voditeljica
Trendi Jelena Aščić se je vrnila na male zaslone
Rok Čeferin
Novice Čeferin in Kogovšek Šalamonova izločena iz odločanja o ustavnosti novele zakona o RTVS
Uroš Urbanija
Novice Sodišče ugotovilo, da je Uroš Urbanija kršil predpise RTV Slovenija
Ne spreglejte