SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šturm za Družino: Destabilizacija vlade bo imela škodljive posledice

3

termometer

 | Foto:
Po mnenju predsednika Zbora za republiko Lovra Šturma bo imela destabilizacija vlade škodljive posledice.

V pogovoru za Družino je dejal, da bo škodovala prizadevanjem slovenske države, da se izkoplje iz sedanjih kriznih razmer. "Za to so bili dani vsi pogoji - seveda ob nemotenem delovanju vseh državnih funkcij, vključno z vlado," je povedal.

"Prav v trenutku, ko je bila država na dobri poti, da bi z ustanovitvijo slabe banke in državnega holdinga - orodij, s katerima bi lahko ne samo ugotovila, kdo je odgovoren za milijonske, celo milijardne zneske izgubljenega denarja in tudi to, kam so ti nepredstavljivo visoki zneski odšli, in ko bi končno lahko poiskali tudi možnosti, da se vsaj del tega denarja vrne nazaj -, je prišlo do vztrajnih prizadevanj za destabilizacijo vlade," ocenjuje Šturm. Dejal je, da bo imela destabilizacija škodljive posledice tudi zato, ker bo zameglila iskanje odgovorov na omenjena vprašanja.

Razpravo o perečih vprašanjih je treba po Šturmovem mnenju usmeriti v iskanje rešitev za ključna vprašanja, pred katerimi je Slovenija. "Ta vprašanja pa so: kako zagotoviti nemoten dotok posojil, ki jih Slovenija letos življenjsko potrebuje, in kako zagotoviti nemoteno delovanje vseh državnih organov, tudi vlade," je pojasnil. Dodaja, da bomo v nasprotnem primeru kmalu v položaju, "ki si ga svoboden narod ne zasluži in iz katerega bo zelo težko najti izhod".

Glede javnega shoda, ki ga Zbor za republiko organizira na isti dan in na isti lokaciji, kot bo t. i. Vseslovenska ljudska vstaja, je Šturm povedal, da so si 8. februar izbrali, ker je dela prost dan in ker se Prešernov dan vsebinsko prekriva s sporočilom, ki ga zbor posreduje javnosti. "Kongresni trg pa je bil izbran zato, ker je Zbor za republiko doslej na tem mestu imel že nekaj odmevnih javnih prireditev," je pojasnil.

Ob tem je ponovil, da je zbor za organizacijo shoda pravočasno sprožil postopek pridobivanja dovoljenj pristojnih organov. "V primeru, da bi prireditev pred tem prijavil kak drug organizator, bi seveda ta in ne mi pridobil potrebna dovoljena, kar pa se ni zgodilo, zato sklicevanje na prednost ni utemeljeno," je pojasnil.

Na vprašanje o omenjenih shodih kot boju med desno in levo orientiranima deloma slovenske civilne družbe, je odgovoril, da ne gre za kakršna koli nasprotja. "Tudi mi se zavzemamo za enakost pred zakonom in pravičnost za vse," je dodal.

"Naša prireditev je organizirana tako, da ne sproža konfliktov, temveč izhaja iz prvobitne kulture dialoga. To upravičeno pričakujemo tudi od drugih udeležencev javnih razprav in srečanj," je Šturm še povedal glede shoda.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin