Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 3. 2023,
14.58

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

15

Natisni članek

Slovenija ministrstvo vlada dopolnilno delo

Ponedeljek, 6. 3. 2023, 14.58

1 leto, 1 mesec

Štirinajst vladnih funkcionarjev opravlja dopolnilno delo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,05

15

mojedelo.com

Komisija vlade za administrativne zadeve in imenovanja je v tem mandatu za opravljanje dopolnilnega dela izdala soglasja štirinajstim vladnim funkcionarjem. Ministri, ki poleg ministrovanja opravljajo še dopolnilno delo, so Danijel Bešič Loredan, Darjo Felda, Igor Papič, Asta Vrečko in Emilija Stojmenova Duh, so sporočili z Ukoma.

Z vladnega urada za komuniciranje (Ukom) so sporočili, da lahko minister za zdravje Danijel Bešič Loredan strokovno zdravniško dejavnost na področju ortopedije v Kirurgiji Bitenc opravlja štiri ure na teden, štiri ure tedensko pa še v zasebnem zdravstvenem zavodu Medicinski center Šalara.

Minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda lahko opravlja pedagoško oz. raziskovalno delo na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem, in sicer v skupnem obsegu osem ur tedensko.

Dopolnilno delo lahko opravlja tudi minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije Igor Papič. Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani opravlja pedagoško oz. raziskovalno delo, in sicer osem ur tedensko.

Pedagoško oz. raziskovalno delo opravlja tudi ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh. Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani lahko dopolnilno delo opravlja osem ur tedensko.

Ministrica za kulturo Asta Vrečko ima dovoljenje za opravljanje raziskovalnega dela na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, vendar ne več kot štiri ure tedensko.

Večina dopolnilnih del je pedagoške ali raziskovalne narave

V kabinetu predsednika vlade lahko dopolnilno delo opravljajo državni sekretarji Maša Kociper, Anton Grizold in Kaja Širok. Slednja lahko opravlja pedagoško-izobraževalno delo na Fakulteti za humanistiko Univerze v Novi Gorici, vendar ne več kot osem ur tedensko. Grizold lahko osem ur tedensko opravlja pedagoško in raziskovalno delo na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Kociprova pa lahko občasno opravlja mediacije v obsegu, ki je potreben za ohranitev statusa mediatorja na listi sodišča, in za opravljanje občasnega pedagoškega dela na področju mediacij in mirnega reševanja sporov.

Dovoljenje za opravljanje dopolnilnega dela v obsegu osem ur pa imajo še državni sekretar na ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in inovacije Matjaž Krajnc, državni sekretar na ministrstvu za kulturo Matevž Čelik Vidmar, državna sekretarka na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Tatjana Buzeti, državna sekretarka na ministrstvu za digitalno preobrazbo Aida Kamišalić Latifić in državna sekretarja na ministrstvu za zdravje Tadej Ostrc in Azra Herceg.

Novice Kopač Mrakova si obeta podvojitev prijav osebnega dopolnilnega dela
Univerza v LJ priznanja
Novice Univerza v Ljubljani razglasila najodličnejše raziskovalne dosežke v letu 2022
Ne spreglejte