SiolNET. Novice Slovenija
3,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Stavijo na Američane; lakirnica stoji, delavce preusmerili v Avstrijo #video

3,30

termometer

Večina izmed 200 zaposlenih v hoški Magni se je zaradi pomanjkanja naročil za lakirnico že nekaj mesecev primorana voziti na delo v sosednjo Avstrijo. Kljub temu pa očitno kanadsko-avstrijska avtomobilska multinacionalka še vedno načrtuje širitev tovarne v neposredni bližini mariborskega letališča. Včeraj je tako občina Hoče-Slivnica potrdila spremembo občinskega prostorskega načrta, kar je eden izmed zadnjih korakov pred pridobitvijo gradbenega dovoljenja.

Pomanjkanju naročil za hoško lakirnico naj bi botroval predvsem brexit, saj so tu lakirali izključno vozila znamke Jaguar. Po večmesečnem čakanju na delo je bilo večina od 130 delavcev v proizvodnji vesela, da so jih ponovno pozvali na delo, pa čeprav v Avstrijo.

''Za večino njih napotenih pa težavo predstavlja, da problem predstavlja to, da ves čas delajo ponoči in to že zdaj traja osem, devet mesecev,'' je opozoril predsednik Konfederacije slovenskih sindikatov Gvido Novak.''

Magna Posel danes Magna za pol leta prestavila odločitev o velikem projektu v Hočah

Nekaj delavcev takšnega ritma ni zdržalo in so dali odpoved aneksa o napotitvi v Avstrijo, pa čeprav so zdaj brez dela. Vodstvo Magne zaustavitev delovanja lakirnice in spremembe prostorskega načrta ni želelo podrobneje komentirati. O širitvi se bodo odločali šele po pridobitvi gradbenega dovoljenja, glavni kriterij pa bodo potrjena naročila. Magna očitno verjame v oživitev avtomobilske industrije, saj je zgolj za arheološka izkopavanja odštela več kot pol milijona evrov.

Fisker ocean Avtomoto Nov posel Magne Steyr: ta avto bo nastajal v Gradcu in Hočah Fisker ocean Avtomoto Nov posel za Magno v Gradcu? To je up rivala Elona Muska.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin