Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 8. 2018,
20.07

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,89

4

Natisni članek

pogrešani

Torek, 7. 8. 2018, 20.07

5 let, 8 mesecev

Starši pogrešanega Američana: Strah nas je, da je šel v gore in nekje zdrsnil #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,89

4

Približno mesec in pol v Sloveniji iščejo 25-letnega Američana, Jonathana Reida Luskina, za katerim se je po prihodu z Dunaja v Ljubljano izgubila vsaka sled. Mladi kemik, ki živi in poučuje v Hongkongu, se je iz Avstrije najprej napotil v Slovenijo, nameraval pa je obiskati še Hrvaško in Grčijo. Slovenski policisti so potrdili, da je v Ljubljano prispel in svojemu prijatelju sporočil, da namerava obiskati Triglavski narodni park. Od takrat o njem ni ne duha ne sluha. 

"To je grozno. Nočna mora za starše," je dejala njegova mama Susan Stone. S starši in mlajšim bratom se je 22. junija razšel na Dunaju, ko je šel na vlak za Ljubljano in so ga zadnjič videli. "Živiš v dobri veri, da je vse v redu, štiri tedne pozneje pa izveš, da je tvoj sin pogrešan," je dodala mama. 

Namen je imel obiskati Triglavski narodni park

Naša policija je potrdila, da je Jonathan res prispel v Ljubljano in v noči na 23. junij prespal v enem od ljubljanskih hostlov, zjutraj pa odšel. Tik pred tem se je oglasil še kolegu iz Hongkonga in mu sporočil, da gre planinarit. Kot pravijo na Slovenski policiji, je imel pogrešani namen obiskati Triglavski narodni park. Ali je to storil, ne vedo, kljub temu pa s pomočjo Planinske zveze preverjajo. Številni klici občanov in razgovori z njimi, da so ga videli, so se izkazali za neuspešne. Videli so le človeka, ki je bil podoben Jonathanu. 

Njegov mobilni telefon je nedosegljiv

"Ni hujšega od misli na to, da je moj sin morda mrtev," je dejal Jonathanov oče Alain Luskin. Policisti pregledujejo njegovo dejavnost na mobilnem telefonu, številka je, odkar so ga zadnjič videli, nedosegljiva. Tudi Jonathanovi bančni računi so že več kot mesec dni nedotaknjeni. "Prav ničesar ni, kar bi kazalo na to, kje je ali kaj se je z njim zgodilo," je dodal oče. Tudi nadzorne kamere niso več v pomoč, so še pojasnili na policiji. Večina posnetke hrani le 14 dni, Jonathana so za pogrešanega prijavili več kot mesec dni pozneje.

Starši še vedno upajo, da je z njim vse v redu

Starši, ki so že v Sloveniji in nameravajo pri nas tudi nekaj časa ostati, še vedno upajo, da je z njim vse v redu. A tudi žalujejo. "Moj najhujši strah je, da je res odšel v gore, kjer je nekje zdrsnil, padel in obležal hudo ranjen," se boji mama. 

Ker je želel iz Slovenije naprej na Hrvaško in proti Grčiji, naši policisti sodelujejo tudi s tujimi varnostnimi organi. Širša iskalna akcija z gorsko reševalno službo, te do danes še niso vpoklicali, pa bi lahko stekla ob prvih dokazih, da so Jonathana nekje v hribih po 23. juniju letos v resnici videli.

Ne spreglejte