SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Starejši vozniki preizkusili, kako reagirati na mokri cesti #video

0

termometer

V petek bo prvi šolski dan, ko bo na cestah spet veliko otrok. Med vozniki pa je nemalo tistih iz časov, ko so se vozniška dovoljenja podeljevala praktično dosmrtno, za 50 let. A pri 70, 80 letih se zdravje in varna vožnja lahko že pošteno razhajata.

[video: 64366 / ]


Video: Planet TV

Pred tridesetimi leti je bila vožnja avta drugačna izkušnja kot danes. Prometa je bilo bistveno manj in vse je potekalo precej počasneje. Zato se starejši vozniki v novodobni cestni džungli težje znajdejo in prej povzročijo prometno nesrečo. Danes so imeli priložnost v varnih razmerah preveriti, kaj pomeni zdrs na mokri cesti in kako reagirati.

Tako kot povsod tudi tu ne moremo vseh metati v isti koš.

"Največji problem je, če nekdo res ne uspe pri sebi prepoznati problemov. Če mu jih nekdo pove, da jih noče slišati. Vse drugo pa je potem tisto dobrodošlo, da res zase zagotovijo čim večjo mobilnost, ki lahko nastane v tem starejšem obdobju življenja," pravi inštruktor Brane Legan.

A dejstvo je, da največ nesreč povzročijo starejši vozniki.

"Nekje od ene tretjine do polovice vseh udeležencev v teh najhujših nesrečah so starostniki," poudarja policijski inšpektor Edi Baumkirher.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin