SiolNET. Novice Slovenija
2,87

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šrot: Z ramen se mi je odvalilo veliko breme

2,87

termometer

Bojan Šrot | "Za seboj puščam odlično dediščino. Ko se ena vrata vrata zaprejo, se druga odprejo. Očitno so se ljudje naveličali in so si zaželeli sprememb, vendar vse spremembe niso vedno pozitivne," je dejal Šrot. | Foto: STA
"Za seboj puščam odlično dediščino. Ko se ena vrata vrata zaprejo, se druga odprejo. Očitno so se ljudje naveličali in so si zaželeli sprememb, vendar vse spremembe niso vedno pozitivne," je dejal Šrot. Foto: STA

Po delnih neuradnih izidih je v drugem krogu županskih volitev v Celju Bojan Šrot prejel 42,2 odstotka glasov, njegov protikandidat Matija Kovač pa 57,8 odstotka. Jasno je torej, da se Šrot po 24 letih vodenja občine s celjskega prestola poslavlja. V prvem odzivu je dejal, da za seboj pušča odlično dediščino. Meni, da so si ljudje zaželeli sprememb.

Možnost poraza je sprejel že ob samem začetku volilne kampanje, je Šrot dejal v nocojšnji izjavi za medije. Dodal je, da se mu je z ramen odvalilo veliko breme.

Menil je, da je bila volilna kampanja enostranska in so bila redka soočanja korektna. Njegova Celjska županova lista je v celjskem mestnem svetu največja stranka, sam je bil tudi izvoljen za mestnega svetnika, vendar pravi, da bo s funkcije najverjetneje odstopil.

Kovaču bo šel čestitat, saj je to stvar politične kulture, je dejal.

Bojan Šrot, Matija Kovač Novice Novi župan Celja pojasnjuje, kaj je prineslo odločilno razliko

V prvem krogu prejel 46,9-odstotno podporo volivcev

Šrot je v prvem krogu prejel 46,9-odstotno podporo volivcev, za Kovača, ki je kandidiral s podpisi volivcev, pa je glasovalo 33,1 odstotka volivcev.

Celjska županova lista je v mestnem svetu dobila devet mandatov, Gibanje Svoboda pa osem. SDS je dobila pet mestnih svetnikov, SD tri, po dva mandata sta dobili Levica in Vesna ter Celjska neodvisna lista. SLS je prejela en mandat. Po enega svetnika bodo imele še Stranka za delovna mesta, Lista za Celje in NSi.

Prvič je bil izvoljen leta 1998

Danes 62-letni Šrot se je šolal na I. gimnaziji v Celju ter nato na pravni fakulteti v Ljubljani, kjer je leta 1985 diplomiral. Po diplomi se je leta 1985 zaposlil na nekdanjem Temeljnem sodišču v Celju.

Prvič je bil izvoljen leta 1998, takrat še kot kandidat SLS. Leta 2016 je izstopil iz SLS, leta 2018 pa ustanovil svojo stranko Celjska županova lista.

Od leta 2006 je funkcijo župana Šrot, ta je na vseh prejšnjih volitvah zmagal že v prvem krogu, opravljal nepoklicno.

Matija Kovač Novice Veliko presenečenje v Celju #video Saša Arsenovič Novice Arsenovič po zmagi: Bilo je naporno. Kangler: Ostajam v politiki. #video Matjaž Rakovec Novice To so župani treh velikih slovenskih mestnih občin

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin