SiolNET. Novice Slovenija
6,67

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sprememba na letališču Jožeta Pučnika, ki ni povezana z Adrio

6,67

termometer

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana Brnik | Na letališču bo od maja verjetno nov gostinski ponudnik. | Foto: Bor Slana
Na letališču bo od maja verjetno nov gostinski ponudnik. Foto: Bor Slana

V senci propada slovenskega letalskega prevoznika Adrie in nato ob pričakovano napovedanih novih linijah preostalih letalskih prevoznikov se na letališču Jožeta Pučnika s 1. majem obeta sprememba.

Brnik Posel danes So težave Zagreba priložnost za Brnik?

Letališče Jožeta Pučnika, z njim pa nemški Fraport, ki ga upravlja, imata za seboj eno od bolj razburljivih let. Za to je poskrbel propad Adrie, glavne in hišne stranke letališča. Propad slovenskega letalskega prevoznika se je seveda poznal tudi pri številkah, saj je število potnikov v lanskem letu upadlo na 1,72 milijona. To pomeni petodstotni upad v primerjavi z letom 2018.

Decembra, ko je Adria prizemljila vsa svoja letala, je bil upad potnikov več kot 21-odstoten.

Izet Rastoder Posel danes Kralj banan kupil letalska dovoljenja Adrie Airways #video

Po več letih odpovedali pogodbo

Brnik letališče | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak Maja se na letališču Jožeta Pučnika obeta nova sprememba. Po večletnem sodelovanju se bo na letališču zamenjal gostinski ponudnik, saj se je Fraport odločil, da ne podaljša sodelovanja z družbo Lagardere travel. Družba, ki je sicer v likvidaciji, je na letališču skrbela za restavracijo, bar v aleji letališča in VIP-salon. Po naših informacijah naj bi brez dela ostalo okrog 60 zaposlenih.

In kakšni so razlogi za konec večletnega sodelovanja? "Smo v procesu reorganizacije gostinstva na letališču," je bil skop odgovor Fraporta. Ob tem dodajajo, da letališče ne bo ostalo brez restavracije, saj je bil Lagardere eden od treh gostinskih ponudnikov.

V Lagardere travel, krovno podjetje ima sicer sedež na Dunaju, na naša vprašanja do objave članka niso odgovorili.

Nov terminal prihodnje leto

Na Brniku sicer načrtujejo prenovo. Začeli so že gradnjo novega potniškega terminala, ki bo predvidoma končan poleti prihodnje leto, prenovili oziroma povečali pa bodo tudi glavno letališko ploščad, ki jim bo omogočala pristajanje večjih letal.

Po končani zgodbi z Adrio je prihod na letališče Jožeta Pučnika ali povečanje sedanjih poletov napovedalo več letalskih družb. Po novem bodo z Brnika leteli ali pa že letijo Brussels Airlines, ukrajinski Windrose in tudi španska Iberia.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin