SiolNET. Novice Slovenija
6,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To se dogaja s koronavirusom v Sloveniji. V bolnišnicah več kot 200 ljudi.

6,53

termometer

Covid. Koronavirus. Testiranje. Korona. Covid-19 | Število okuženih je bilo v primerjavi s prejšnjo nedeljo včeraj spet višje. | Foto: Shutterstock
Število okuženih je bilo v primerjavi s prejšnjo nedeljo včeraj spet višje. Foto: Shutterstock

V nedeljo so v Sloveniji ob 515 PCR-testih in 2.452 hitrih antigenskih testih potrdili 727 okužb z novim koronavirusom, kar je 126 okužb več kot prejšnjo nedeljo, ko so potrdili 601 okužbo, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). V bolnišnicah se je včeraj zdravilo 208 oseb, med njimi 16 na intenzivni negi. Umrla sta še dva bolnika s potrjeno koronavirusno okužbo. 

Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v Sloveniji trenutno aktivnih 28.311 primerov okužbe, kar je 122 več kot dan prej.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 1.979, dvajset več kot dan prej. Število potrjenih primerov v zadnjih štirinajstih dneh na sto tisoč prebivalcev je trenutno 1.338, šest več kot dan prej.

Od petka je naraslo tudi število bolnikov, ki so jih sprejeli v bolnišnice. V petek so zdravili skupaj 182 ljudi, v soboto 189, v nedeljo 208 bolnikov. Število oseb na intenzivni negi se giba od 15 do 17 ljudi. 

 Od petka do nedelje je skupaj umrlo pet oseb s potrjeno koronavirusno okužbo. 

maska brezžična Kitajska koronavirus Novice Kitajci trdijo, da so razvili maske, ki zaznavajo novi koronavirus Covid Novice Koronavirus v Sloveniji: takšne so včerajšnje številke Covid Novice Znano je novo število okuženih s koronavirusom Covid. Koronavirus. Testiranje. Korona. Covid-19 Novice Drugi ponedeljek zapored krepko čez tri tisoč okužb

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin