SiolNET. Novice Slovenija
8,93

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Spet laži proticepilcev: Na intenzivni terapiji v Mariboru je le toliko cepljenih

8,93

termometer

Bolnišnica, intenzivna nega
Fotografija je simbolična. Foto: Thinkstock

Na intenzivni terapiji v mariborskem UKC je 34 bolnikov, od tega jih je pet polno cepljenih.

Po spletnih družabnih omrežjih dnevno krožijo dezinformacije večinoma anonimnih uporabnikov. Tokrat so se prek Twitterja razširile laži o številu cepljenih oseb na intenzivni terapiji v UKC Maribor. Nekateri uporabniki so trdili, da je več kot polovica hospitaliziranih na intenzivni terapiji polno cepljenih.

bolnišnica Novice Zdravniške organizacije: Pričakujemo, da bo v najkrajšem mogočem času razglašen rdeči alarm

Dezinformacije je na pobudo drugih uporabnikov Twitterja ustavila kar mariborska bolnišnica, kjer so pojasnili, da je na intenzivni terapiji 34 bolnikov, od tega jih je pet polno cepljenih. "To je 14,7 odstotka," so pojasnili v Mariboru, kjer so tudi dodali, da je povprečna starost hospitaliziranih 63,8 leta. Kot kaže praksa iz vseh držav pa imajo v večini primerov osebe, ki so na intenzivnem oddelku in ki so polno cepljene, še veliko pridruženih bolezni. Zdravila za slednje v mnogih primerih tudi povzročijo, da je cepivo proti koronavirusu manj učinkovito kot pri zdravih in pa predvsem mlajših osebah.

covid-19 Novice Skoraj 44 odstotkov testov pozitivnih, umrlo še dvanajst covidnih bolnikov

Na intenzivni negi 193 bolnikov

Po podatkih vlade v bolnišnicah po vseh Sloveniji zdravijo 874 bolnikov, kar je 31 več kot včeraj (843), na intenzivni negi pa je danes 193 bolnikov, včeraj jih je bilo 190. Najmlajši hospitalizirani bolnik ima 20 let, najmlajši bolnik na intenzivni negi je star 28 let.

Skela Novice Zgražanje nad dr. Brigito Skelo Savič: "Pljunek v vse, ki delamo s covidom"

Skoraj 44 odstotkov testov pozitivnih

V Sloveniji smo v ponedeljek po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) ob 7.615 PCR-testih potrdili 3.344 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov tako znaša 43,9 odstotka in je malenkost višji kot dan pred tem, ko je znašal 43,3 odstotka. V državi imamo 37.669 aktivnih primerov okužbe s sars-cov-2. Včeraj je umrlo 12 covidnih bolnikov.

Policija Novice Kriminalisti nad korupcijo: med tarčami tudi zdravniki in policist Koronavirus. Cepljenje. PCT. Covid-19 Novice Župani mestnih občin za razmislek o možnosti uvedbe pogoja PC

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin