SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šolnine so, a si tega ne priznamo

4

termometer

 | Foto:
Neokusno je, da imamo visokošolske zavode, ki nimajo zaposlenih učiteljev. Gre za sistematično prelivanje sredstev iz javnega v zasebni sektor.

Tako pravi dr. Metka Tekavčič, dekanka Ekonomske fakultete v Ljubljani, v intervjuju za Delo pred jutrišnjimi informativnimi dnevi za bodoče študente in dijake.

Anomalije visokega šolstva Nastajale so zasebne šole, ki so dobile koncesijo, hkrati pa so honorarno zaposlovale bodisi upokojene učitelje, ki so že dobivali pokojnino, bodisi učitelje, ki so bili zaposleni na javni univerzi, dodaja Metka Tekavčič.

O noveli zakona o visokem šolstvu in domnevnem uvajanju šolnin Tekavčičeva pravi, da z izrednim študijem in šolninami že ves čas živijo, a si tega nočejo priznati.

Na EF ni praznih mest Letos bo Ekonomska fakulteta za študente razpisala 480 mest, toliko, kot so jih hoteli lani, a jim jih je vlada zmanjšala. Tekavčičeva še pravi, da so se prilagodili povpraševanju in da so ena redkih šol, ki nima nezasedenih mest, njihovi študenti pa so nadpovprečno zaposljivi, še piše današnje Delo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin