Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 1. 2020,
20.49

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

3

Natisni članek

zaseg droga policija

Petek, 31. 1. 2020, 20.49

4 leta, 2 meseca

Sodnik zoper 17 osumljencev proizvodnje mamil odredil pripor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

3

Zaseg droge | Foto PU Ljubljana

Foto: PU Ljubljana

Preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Ljubljani je zaradi ponovitvene nevarnosti odredil pripor zoper 17 osumljencev proizvodnje in prometa z drogami, ki so jih policisti v obsežni in odmevni akciji prijeli v torek. Policija je sicer pred sodnika privedla 18 osumljencev, vse so že zaslišali, so za STA pojasnili na ljubljanskem okrožnem sodišču.

Osumljeni so kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Zoper enega izmed osumljencev pa je podana tudi kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva, poroča STA.

Kriminalna združba
Novice Narkokartel, ki ga je vodil Slovenec: Preiskava postavlja mejnik v zgodovini slovenske policije #video

Slovenska policija je s pomočjo kolegov iz tujine v torek razbila mednarodno organizirano kriminalno združbo, ki je oskrbovala slovenski in tuji trg s prepovedanimi drogami. Med preiskavo so med drugim zasegli več kot 120 kilogramov amfetamina.

Policisti so sicer prijeli 20 osumljencev, dva so kmalu izpustili. Tožilstvo pa je v četrtek vložilo zahtevo za preiskavo zoper 46 osumljencev, piše STA.

Izet Rastoder
Novice Policija o preiskavi pri kralju banan: sum prometa z drogami #video

V celotni preiskavi so skupno zasegli 4,7 kilograma kokaina, 9,6 kilograma heroina, 28,3 kilograma konoplje rastline, kilogram hašiša, 6300 kosov ekstazi tabletk, 125 kilogramov amfetaminov ter predhodne sestavine, ki bi zadostovali za proizvodnjo nadaljnjih 300 kilogramov amfetamina.

Preiskava je prvič razkrila dokaze o grosistični proizvodnji sintetičnih prepovedanih drog pri nas. Preiskava je trajala več kot dve leti, še sklene STA.

Ne spreglejte