Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 1. 2020,
12.27

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,76

23

Natisni članek

policija Izet Rastoder Derby preiskava

Četrtek, 30. 1. 2020, 12.27

4 leta, 2 meseca

Policija o preiskavi pri kralju banan: sum prometa z drogami #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,76

23

Skladišča podjetja Derby v lasti znanega podjetnika Izeta Rastoderja na Letališki cesti v Ljubljani je po naših informacijah danes dopoldne obiskala policija. Pripadniki specialne enote policije so se z oklepnim policijskim vozilom pripeljali na vhod enega od skladišč, kjer so se zadržali krajši čas. Preiskovali naj bi sumljivo pošiljko, ki so jo v podjetju odkrili v enem od zabojnikov.

Po poročanju Slovenskih novic naj bi pred eno od skladišč pripeljala štiri policijska vozila, na kraju dogodka pa naj bi bilo po navedbah očividcev okoli 20 policistov. Specialci naj bi se tam zadržali nekaj minut, nato pa so se odpeljali. Nekaj policistov je še vedno na kraju dogodka, še poročajo Slovenske novice.

Kriminalna združba
Novice Narkokartel, ki ga je vodil Slovenec: Preiskava postavlja mejnik v zgodovini slovenske policije #video

V zabojniku odkrili sumljivo pošiljko

Za komentar glede dogajanja smo poklicali Rastoderja, a se na naše klice ni odzval. Se je pa javil za 24ur.com in pojasnil, da so delavci v zabojniku, ki je k njim prišel iz Luke Koper, našli sumljivo pošiljko. Šlo naj bi za palete s papirji, o katerih so v podjetju obvestili policijo in carino. Kasneje so iz družbe Rastoder poslali naslednje sporočilo za javnost:

Oklepno policijsko vozilo | Foto: Slovenske novice Foto: Slovenske novice

"V zgodnjih jutranjih urah smo začeli razkladati kontejner z bananami, ki je v Slovenijo prispel z enotedensko zamudo. Opazili smo nepravilnosti v nekaterih škatlah, in sicer: napolnjene so bile s paketi pisarniškega papirja in ne v celoti z bananami. Takoj smo sami obvestili pristojno carinsko službo, vendar je nekaj minut zatem v skladišče vstopila oborožena enota policije, ki je prisilila zaposlene, da so se morali uleči na tla in prekiniti z delom. Nekaterim so vzeli telefone. Zaradi tega je naše delo v skladišču zastalo. Našim kupcem po Sloveniji nismo mogli pravočasno dobaviti naročenih banan. Policija je začela pregledovati škatle (v enem kontejnerju je približno 1.080 škatel). Kot trenutno kaže je bila problematična ena paleta. Papir so preiskovalci odpeljali. Trenutno na kamerah preiskujejo in pregledujejo potek sprejema te pošiljke. Preiskava še poteka. Zaposleni sodelujemo s preiskovalci."

Pod sporočilo je podpisan Rafet Rastoder, vodja distribucijskega centra Rastoder d.o.o.

V podjetju Derby, ki je v lasti znanega podjetnika Izeta Rastoderja, so odkrili sumljivo pošiljko. O dogodku so obvestili policijo in carino. | Foto: STA , V podjetju Derby, ki je v lasti znanega podjetnika Izeta Rastoderja, so odkrili sumljivo pošiljko. O dogodku so obvestili policijo in carino. Foto: STA ,

Z vprašanji glede dogodka smo se obrnili tudi na policijo. Kot je na današnji novinarski konferenci povedal direktor uprave kriminalistične policije Boštjan Lindav, kriminalistična policija oziroma Nacionalni preiskovalni urad izvaja preiskave v zvezi z zbiranjem dokazov glede sumov neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. "Ker so aktivnosti še v teku, še ne moremo govoriti o podrobnostih," je še dejal Lindav.

Kasneje so z Generalne policijske uprave sporočili, da so današnje preiskovalne aktivnosti na Letališki cesti posledica kriminalistične preiskave, ki jo NPU vodi že nekaj časa v skladu z usmeritvami pristojnega državnega tožilstva. Zapisali so, da so preiskovalci izvedli nujna preiskovalna dejanja na podlagi odredb sodišča in državnega tožilstva v povezavi s sumom storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Z izvajanjem operativnih aktivnosti nadaljujejo, sledila bo analiza pridobljenih podatkov, o vseh zbranih obvestilih pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo. "Današnji postopki torej niso posledica klicev občanov na interventno številko 113," so sporočili. Več informacij zaradi interesa preiskave ne morejo razkriti.

Adria Airways
Novice Kralj banan kupil letalska dovoljenja Adrie Airways #video

Rastoder kupil letalska dovoljenja propadle Adrie Airways

Izet Rastoder je lastnik podjetja Rastoder, ki je najbolj znano po blagovni znamki banan Derby, zaradi česar se ga je v medijih oprijel vzdevek kralj banan. Poslovnež sicer vlaga v najrazličnejše posle, na primer v nepremičnine, bil pa je tudi lastnik nogometnega kluba Olimpija. Spomnimo, da je Rastoderjeva družba Air Adriatic prejšnji četrtek kupila letalska dovoljenja propadle Adrie Airways.

Izet Rastoder, Derby, kralj banan, kralj Stožic
Novice Izjemen skok Izeta Rastoderja na lestvici najbogatejših

 

Ne spreglejte