SiolNET. Novice Slovenija
1,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sodni svet Zobca in Florjančiča poziva k dostojni rešitvi zapleta

1,60

termometer

Jan Zobec
Foto: STA

Sodni svet se je na četrtkovi seji seznanil s pisanji predsednika vrhovnega sodišča Damijana Florjančiča in vrhovnega sodnika Jana Zobca v zvezi z lanskim dogodkom na glavnem vhodu v sodno stavbo. Svet je presodil, da dozdajšnji način komuniciranja udeležencev škodi ugledu sodstva, in jih pozval, naj zadevo rešijo na dostojen način.

Vrhovni sodnik Jan Zobec je namreč decembra lani pravosodnega policista v sodni palači na Tavčarjevi ulici v Ljubljani obtožil, da ga je po vstopu v stavbo sodišča zadržal in grobo odvedel nazaj, ker se pri vhodu ni prepustil varnostnemu pregledu. 

Na dogodek se je odzval predsednik vrhovnega sodišča Damijan Florjančič in izdal odredbo, s katero je vrhovnim sodnikom dovolil vstop v sodno zgradbo brez dodatnega preverjanja tako na glavnem kot na tako imenovanem službenem vhodu.

Jan Zobec Novice Podržaj zadovoljen, da je posnetek v primeru Zobca postal javen #video

Florjančič od Zobca pričakoval, da se bo opravičil pravosodnemu policistu

Pred kratkim pa se je v javnosti pojavil posnetek dogajanja na vhodu sodne palače. V odzivu na posnetek je Florjančič dejal, da ta kaže, da dogodek ni potekal tako, kot ga je javnosti predstavil Zobec.

Zapisal je, da bi zato od Zobca pričakoval opravičilo pravosodnemu policistu ali instituciji, v kateri je zaposlen. Zobec je nato Florjančičeve navedbe označil za zelo hude javne obtožbe na njegov račun.

Jan Zobec Novice Sodnik Zobec: Ne bom se opravičil, saj ne živimo v nacizmu #video

Od Florjančiča je zahteval javno natančno pojasnilo o zatrjevanih neskladij med njegovimi izjavami in tistim, kar prikazuje posnetek. Izrazil je tudi prepričanje, da gre za poskus njegove osebne diskvalifikacije, ki je posledica tega, da se bori za izboljšanje delovanja pravne države.

Jan Zobec Novice Sodnik Jan Zobec pravosodnemu policistu grozil, da bo ostal brez službe

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin