Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 6. 2018,
13.00

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,98

7

Natisni članek

vrhovno sodišče Jan Zobec Jože Podržaj

Četrtek, 14. 6. 2018, 13.00

5 let, 10 mesecev

Podržaj zadovoljen, da je posnetek v primeru Zobca postal javen #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,98

7

Generalni direktor Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij Jože Podržaj je danes izrazil zadovoljstvo, da je bil javno objavljen posnetek domnevnega napada pravosodnega policista na vrhovnega sodnika Jana Zobca. Pravosodni policist je po Podržajevem mnenju ravnal korektno, edini, ki je koga napadel, pa je bil sodnik Zobec.

Zobec je decembra lani pravosodnega policista v sodni palači na Tavčarjevi v Ljubljani obtožil, da ga je po vstopu v stavbo sodišča zadržal in grobo odvedel nazaj, ker se pri vhodu ni prepustil varnostnemu pregledu. Takrat namreč tudi vrhovnim sodnikom, tako kot preostali javnosti, vstop v sodišče skozi glavni vhod brez dodatnega pregleda ni bil dovoljen.

Nedavno pa se se je v javnosti pojavil tudi posnetek dogajanja, iz katerega po Podržajevih besedah izhaja, da je pravosodni policist "profesionalno, strokovno, kakovostno in korektno opravil svojo nalogo pri vhodu v sodno stavbo na Tavčarjevi, zaradi česar je tudi tam".

Jan Zobec
Novice Šikaniranja naj bi bila deležna tudi Zobčeva žena

Posnetek potrjuje vse tisto, kar je ugotovila njihova komisija

Podržaj je zadovoljen, da je posnetek postal javen, in pravi, da potrjuje vse tisto, kar je ugotovila njihova komisija, torej, da ni šlo za nikakršen napad pravosodnega policista na vrhovnega sodnika, temveč prav nasprotno. "Šlo je za napad na hišni red stavbe, ki ga določajo prav sodniki, naši policisti pa samo izvajajo," je bil jasen. Še bolj problematičen napad se je po njegovih besedah storil pol ure po omenjenem dogodku, ko naj bi Zobec ob odhodu iz stavbe pravosodnemu policistu zagrozil, da bo zaradi svojega postopanja izgubil službo.

Velika večina zaposlenih v sistemu dobrih, kakovostnih in korektnih

Po objavi posnetka je v izjavi za javnost tudi predsednik vrhovnega sodišča Damijan Florjančič ocenil, da ta kaže, da se omenjeni dogodek ni zgodil tako, kot ga je javnosti in nekaterim medijem predstavil vrhovni sodnik Zobec. Florjančič od Zobca pričakuje opravičilo, v nasprotnem primeru razmišlja o ukrepanju v okviru disciplinske kršitve. Primer bo obravnaval tudi sodni svet.

Podržaj pozdravlja njegov odziv, čeprav je ta nekoliko zapoznel. "To je primer, ki potrjuje to, da je velika večina zaposlenih v sistemu dobrih, kakovostnih in korektnih in te vrline prepoznavamo in nagrajujemo," je dejal o delu pravosodnih policistov.

Jan Zobec
Novice Sodnik Zobec: Ne bom se opravičil, saj ne živimo v nacizmu #video
Ne spreglejte