SiolNET. Novice Slovenija
0,95

termometer

  • Messenger
  • Messenger

So metulji res krivi za selitev nogometašev v Koper?

0,95

termometer

Nacionalni nogometni center Brdo, NNC
Foto: Vid Ponikvar

Res je, da najmodernejši nogometni center na Brdu pri Kranju nima umetne razsvetljave, ki med drugim moti redke vrste tam živečih metuljev. A ti niso glavni razlog selitve Kekove čete na Obalo.

Selektor Matjaž Kek in Nogometna zveza Slovenije sta za tokratne priprave pred kvalifikacijskima tekmama za uvrstitev na Evropsko prvenstvo izbrala nogometni stadion Bonifika v Kopru. Najboljši slovenski nogometaši so predvsem želeli pobegniti pred nekoliko bolj zimskimi temperaturami, ki vladajo v tradicionalni pripravljalni bazi na Brdu pri Kranju. Razlog pa tiči tudi v prenovi tamkajšnjega hotela Kokra in igriščem brez razsvetljave.

Najsodobnejši nacionalni nogometni center na Brdu, ki so ga odprli pred dobrimi tremi leti, stal pa je 8,5 milijona evrov, namreč nima reflektorske razsvetljave. Ker se popoldanski treningi na reprezentančnih pripravah praviloma začenjajo ob 17. uri, ko se v zimskem času že prične temniti, je igrišče za kakovostno vadbo tako neuporabno.

barjanski okarček Novice Bo Škofljica zaradi metulja ob načrtovano obvoznico? #video

Matjaž Krajnik, predstavnik za stike z javnostjo pri NZS, nam je pojasnil, da umetne razsvetljave niso smeli postaviti zaradi prevelikega svetlobnega onesnaženja in različnih okoljevarstvenih omejitev. Med drugim tudi zaradi redke vrste metuljev, ki živijo v parku Brdo.

Nacionalni nogometni center Brdo, NNC Foto: Vid Ponikvar Krajnik je še povedal, da obilno deževje in poplave na Obali ne ogrožajo treningov izbrane vrste. Z razmerami za vadbo je zadovoljen tudi selektor Matjaž Kek.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin