Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 12. 2021,
14.29

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

8

Natisni članek

Naša dežela prestop SMC Mateja Udovč

Sreda, 22. 12. 2021, 14.29

2 leti, 3 mesece

DZ namesto Udovčeve v odbora DZ imenoval Žnidaričevo in Periča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

8

Mateja Udovč | Udovčeva, ki je sredi meseca prestopila v stranko Naša dežela, sicer, kot je razvidno s spletne strani DZ, uradno še vedno spada v poslansko skupino SMC. | Foto Ana Kovač

Udovčeva, ki je sredi meseca prestopila v stranko Naša dežela, sicer, kot je razvidno s spletne strani DZ, uradno še vedno spada v poslansko skupino SMC.

Foto: Ana Kovač

Poslanska skupina SMC je danes v državni zbor vložila predlog sklepa o razrešitvi Mateje Udovč z mesta predsednice odbora za gospodarstvo ter podpredsednice odbora za infrastrukturo, okolje in prostor. V poslanski skupini SMC so kot zamenjavo za Udovčevo, ki je sredi meseca izstopila iz stranke SMC, predlagali Mojco Žnidarič in Gregorja Periča. DZ je predlog poslanske skupine SMC potrdil.

Kot so v SMC pojasnili v obrazložitvi predloga, sklep o določitvi števila mest poslanskih skupin v delovnih telesih DZ in o določitvi poslanskih skupin, ki jim pripadajo mesta predsednikov in podpredsednikov delovnih teles DZ, med drugim določa, da mesto predsednika v odboru za gospodarstvo in eno od podpredsedniških mest v odboru za infrastrukturo, okolje in prostor pripadata poslanski skupini SMC.

V razpravi je del opozicije, LMŠ, Levica, SD in SAB, opozoril na nesorazmernost pri sestavi odborov glede na velikost poslanskih skupin.

Mateja Udovč
Novice Poslanka Mateja Udovč prestopa v Našo deželo

Udovčeva prestopila v drugo stranko, izstopila iz poslanske skupine

V SMC so predlagali, da bi mesto predsednice odbora za gospodarstvo zasedla Žnidaričeva, mesto podpredsednika odbora za infrastrukturo pa Perič.

Udovčeva, ki je sredi meseca prestopila v stranko Naša dežela, sicer, kot je razvidno s spletne strani DZ, uradno še vedno spada v poslansko skupino SMC. Je pa napovedala, da bo iz nje izstopila in bo delovala kot samostojna poslanka. 

Kot je danes pojasnila za STA, išče strokovnega sodelavca, ki ji bo po odhodu iz poslanske skupine pomagal pri delu. Poslancem DZ pripadajo sredstva za pomoč pri delovanju in ko bodo zaključeni dogovori, bo delovala kot samostojna poslanka, je napovedala. Ob tem je zatrdila, da bo, ne glede na to, ali je del poslanske skupine ali pa nastopa kot samostojna poslanka, enako kot do zdaj delovala samostojno.

Udovčeva je še povedala, da zahteve po razrešitvi ne dojema kot nezaupnice, saj je to zgolj posledica njene odločitve za izstop iz stranke SMC, ki se je v začetku meseca po združitvi s stranko GAS preimenovala v Konkretno.

Mateja Udovč
Novice Stranka Naša dežela gre na volitve samostojno #video

 

Ne spreglejte