Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 12. 2016,
13.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,48

12

Natisni članek

Črna gora Črt Mesarič

Sobota, 10. 12. 2016, 13.53

6 let, 6 mesecev

Slovenskemu bančniku v Črni gori ukradli 100 tisoč evrov in uro s posvetilom Mila Đukanovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,48

12

Črt Mesarič | Foto Mediaspeed

Foto: Mediaspeed

Črnogorska policija je prijela tri Srbe, ki so iz apartmaja Slovenca v Črni gori ukradli sef s 100 tisoč evri gotovine in uro s posvetilom Mila Đukanovića, nekdanjega črnogorskega premiera in predsednika, poročajo črnogorski mediji.

Po naših informacijah gre za počitniški apartma Črta Mesariča, nekdanjega predsednika uprave NKBM, ki je pred upokojitvijo v Črni gori vodil Montenegro banko v lasti NLB. Mesariča nam ni uspelo priklicati, je pa po poročanju črnogorskih medijev policiji dejal, da je v sefu hranil odpravnino, ki jo je dobil, ko je odšel v pokoj.

V sefu naj bi nekdanji bančnik imel tudi uro s posvetilom Mila Đukanovića (na fotografiji). | Foto: Reuters V sefu naj bi nekdanji bančnik imel tudi uro s posvetilom Mila Đukanovića (na fotografiji). Foto: Reuters Kot je še povedal policiji, je v sefu hranil tudi zlatnike, zlate ogrlice, zlat obesek z opalom, manšetne gumbe, fotografije in uro s posvetilom nekdanjega prvega moža Črne gore Mila Đukanovića, ta naj bi mu jo podaril za zasluge za državo.

Sef naložili na samokolnico

Storilci so vlom priznali, v apartma, ki ga po naših informacijah Mesarič že dlje časa prodaja, pa naj bi vlomili sredi novembra. Eden od storilcev je v stanovanje vstopil skozi okno stranišča in odprl vrata preostalima dvema. Sef so skupaj naložili na samokolnico, ga odpeljali v bližnjo stavbo in si razdelili plen, še poročajo mediji.

Vse skupaj so posnele nadzorne kamere, policisti so jih identificirali in prijeli. Sodnica jim je odredila 30 dni pripora. Ali so storilci policistom razkrili, kje je plen, mediji ne poročajo.


Morda vas zanima tudi:

-> Zakaj je Slovenija mikavna za Japonce
-> Ministru Gašperšiču samo še dva meseca časa za ...
-> Eni so grozili s Ciprom. Drugi bodo zaslužili.


 

Ne spreglejte